Bazeni rade, slijedi 45 mil. kn ulaganja

Autor: Suzana Lepan-Štefančić/VL , 28. lipanj 2017. u 22:00
U srijedu je, nakon preuređenja, otvoreno svih 11 bazena Aquapolisa

Hotel Termia zatvoren je u siječnju i čeka ga rekonstrukcija, procijenjena na 25 milijuna kuna. Postat će hotel s četiri zvjezdice.

Nakon što su pet mjeseci bili zatvoreni, otvoreno je u srijedu svih 11 bazena u Bizovačkim toplicama. Kupači, tako, ponovno mogu uskočiti u najveći bazen s valovima u Hrvatskoj, ali i u još jedan vanjski te sedam unutarnjih bazena.

Voda opet "struji" i kroz dva termalna koja su za rehabilitaciju pacijenata u lječilištu Bizovačkih toplica. "Bazeni su bili zatvoreni od siječnja, a za to vrijeme smo sagradili vlastitu hidrostanicu. Iskoristili smo naša prirodna bogatstva i sada imamo vlastitu vodu za upotrebu", kaže Stjepko Bulić, direktor tvrtke Sunčane toplice. Sagradili su i novi ulaz u kupalište, novi prilaz bazenima, obnovili saune, dodatno uredili okoliš… Investicija je to veća od dva milijuna kuna. Sunce koncern Jake Andabaka kupilo je posrnule Bizovačke toplice prije tri godine za 14 milijuna kuna. Prodane su, inače, tek iz sedmog pokušaja, bile su devastirane i u stečaju. "Čim je osnovana tvrtka Sunčane toplice, krenulo se s prvim valom investiranja u kojem je uloženo oko 10 milijuna kuna u izgradnju najvećeg bazena s valovima u Hrvatskoj koji je otvoren u kolovozu 2015.", podsjeća Bulić.  

 

Bulić

U završnoj su fazi izrada projekta, troškovnika i popratne dokumentacije za obnovu hotela Termia.

Izgrađeno je i potpuno novo lječilište Bizovačke toplice, a ta je investicija bila "teška" 22 milijuna kuna. Istodobno, započela je i potpuna rekonstrukcija unutarnjih bazena, koji su otvoreni lani u kolovozu. Uređeni su sportski tereni i okoliš, sagrađeno je dječje igralište. Na bazenima se organiziraju noćni partiji, kino projekcije i koncerti. U toj fazi obnove, uloženo je dodatnih 20 milijuna kuna. Kad se sve zbroji, dolazimo do 52 milijuna kuna.  No, slijede još dvije investicije, od najmanje 45 milijuna.

Hotel Termia zatvoren je u siječnju i čeka ga rekonstrukcija, procijenjena na oko 25 milijuna kuna. Postat će tako hotel s četiri zvjezdice, umjesto dosadašnje dvije. "U završnoj su fazi izrada projekta, troškovnika i popratne dokumentacije za obnovu hotela, a nakon toga slijedi prikupljanje ponuda i odabir izvođača. Vrlo je teško predviđati koliko će obnova trajati jer se na građevini od otvorenja ništa nije dodatno radilo i ulagalo pa ćemo tek kada radovi započnu, znati nešto konkretnije", ističe naš sugovornik. Planirano je i dodavanje novih atrakcija i bazena, a taj bi račun trebao iznositi oko 20 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close