Bavila se međuljudskim odnosima, ne i financijama…

Autor: Poslovni dnevnik , 18. prosinac 2012. u 21:59
Dijana Čuljak u zagrebačkoj sudnici/PIXSELL

Bivša supruga vlasnika producentske kuće koja je navodno podmićivala Sinišu Svilana rekla je da ne zna ni kako se zvala Šelebajova tajnica, a kad bi na kavi suprug s partnerima počeo pričati o poslu, povlačila bi se…

Bivša urednica na HTV-u Dijana Čuljak rekla je u nastavku suđenja bivšem direktoru Nove TV Siniši Svilanu da nikad nije sudjelovala ni na jednom poslovnom razgovoru o produkciji spornih emisija i da nikad nije imala učešće u Core mediji Vladimira Šelebaja.Odbacila je tvrdnje da je s bivšim suprugom sklopila tajni ugovor i da su zaradu dijeli na pola.

"Ugovor o društvu nikada nisam vidjela, niti ga svjesno potpisala. Ako sam nešto potpisala, onda je to bilo nesvjesno", rekla je Čuljak.Objasnila je da je potpisivala sve što joj je donosio tadašnji suprug jer je u njega imala povjerenje.Ispričala je da je sa suprugom živjela u kući s nekoliko katova u kojoj su bili i uredi tvrtke u koje nikad nije ulazila. Dodala je da čak ne zna ni kako se zvala Šelebajova tajnica. Rekla je da ne zna ni da je Šelebaj dao novac bilo kome s Nove TV radi prikazivanja njegovih emisija.Kao lažan odbacila je iskaz Edvina Softića koji je ranije posvjedočio da su mu bivši poslovni partneri Čuljak i Šelebaj rekli da Svilanu treba dati naknadu, nakon što je dogovorena emisija "U sridu". Tvrdi da je tvrtku za proizvodnju TV programa osnovao Šelebaj, a ideja je proizašla iz činjenice što je na tržištu bilo puno televizija i što se Šelebaj htio baviti tim poslom. Iako tvrdi da nije sudjelovala na formalnim sastancima i razgovorima o produkciji Core medije, priznala je kako je moguće da je sa suprugom i njegovim partnerima bila na kavi, no otišla bi kad bi počeli pričati o poslu.

Za odnose sa  Svilanom kazala je da ih ne može nazvati čak ni kolegijalnima jer je on prije 15 godina na OTV-u o njoj objavio neistinit tekst. Tvrdi da nikad nije imala poslovni odnos sa Softićem, no s obzirom na to da joj je bio prijatelj, zamolila je Šelebaja da ga uključi u producentsku kuću.Iako joj, kako kaže, nije poznata priroda suradnje između Softića i Šelebaja, poznato joj je da je među njima bilo svađe zbog stila života te da se njena uloga svodila na "smirivanje tenzija". Nije joj poznato zašto je Softić posvjedočio da je ona znala za isplate. Na kraju je zaključila kako se bavila samo međuljudskim odnosima, a ne i poslovanjem.Predstavnica USKOK-a u cijelosti je prigovorila na istinitost njezina iskaza.Iako je bila pozvana, na sudu se nije pojavila novinarka HTV-a Hloverka Novak Srzić. Suprotno ranijim svjedocima, Čuljak je za nju izjavila da nije sudjelovala u produkciji jedne od spornih emisija "1 na 1".

O financijama

 

'Jedino što sam u životu plaćala bili su računi za struju, vodu i kasko osiguranje. U braku čak ni to nisam plaćala'

O poduzetništvu

'Vladimir Šelebaj znao je govoriti da je biznis biznis i da je potpuno svejedno prodajete li skije ili TV kasete'

Komentirajte prvi

New Report

Close