BAT u Rovinju ima više zaposlenih nego je imao TDR

Autor: Darko Bičak , 01. ožujak 2018. u 21:59
U Kanfanaru lani 150 novih ljudi

Tvrtka ulaže znatna sredstva za usavršavanje svojih radnika.

British American Tobacco (BAT) trenutačno u Hrvatskoj zapošljava 1700 ljudi, a samo lani su zaposlili 200 novih radnika, priopćili su iz te tvrtke.

Dodaju da je u zadnje dvije i pol godine, od akvizicije Tvornice duhana Rovinj (TDR), u svim dijelovima poslovanja ukupan broj zaposlenih povećan za sedam posto, a najavljena su i daljnja zapošljavanja.

U tvornici u Kanfanaru, navodi se, zaposleno je više od 550 ljudi, a samo je prošle godine otvoreno više od 150 radnih mjesta, uz plan nastavka zapošljavanja i u ovoj godini. 

"Trenutačno su u tvornici otvorena radna mjesta za koja su potrebna tehnička znanja poput strojarskog, mehaničkog, elektroničkog i automatičarskog", napominju iz BAT-a. Osim novog zapošljavanja, tvrtka ulaže i u rad na postojećim radnicima. 

"Veliku važnost pridajemo stručnom usavršavanju svakog pojedinca i zato jako puno truda ulažemo u programe edukacije", ističu iz BAT-a. Na tom tragu imaju suradnju s fakultetima i sveučilištima čime studentima osiguravaju plaćenu praksu i stjecanje iskustva.

Komentirajte prvi

New Report

Close