BAT odmah postavio svog čovjeka na čelo TDR-a

Autor: Jadranka Dozan , 01. listopad 2015. u 22:00
Ram Addanki novi je čelnik TDR-a, a M. Zadro ostaje u Upravi

BAT-u je preneseno i 25,8% Tiska čiji je značaj u cijeloj transakciji znatno veći no što sugerira taj manjinski udjel.

British American Tobacco (BAT) odmah je po završetku transakcije kupnje Tvornice duhana Rovinj (TDR) na čelo kompanije odlučio postaviti svog čovjeka – Rama Addankija.

Dojučerašnji čelnik TDR-a Mato Zadro, za kojega se računalo da će na tom mjestu ostati prvih godinu dana, preuzima ulogu člana Uprave za integraciju i strategiju. "Tijekom integracije BAT će istražiti nove mogućnosti za proizvodnju cigareta u Kanfanaru i u Hrvatskim duhanima", stoji u priopćenju. Novi vlasnik obvezuje se očuvati radna mjesta te zadržati prava zaposlenika, a otvaraju se, kažu, i nove prilike za visokomotivirane i kompetentne zaposlenike. TDR će i pod BAT-om nastaviti poslovati pod istim imenom.

U Hrvatskoj će biti i sjedište operacija u BiH i Sloveniji, dok će se TDR-ovo poslovanje u Srbiji, Crnoj Goroj, Makedoniji i Kosovu integrirati u BAT-ov klaster Srednje Europe sa sjedištem u Češkoj. Kupnjom Adrisova duhanskog biznisa za 505 mil. eura (nakon odbitka obveza TDR-a) BAT je postao jedan od većih poslodavaca u nas, s 2450 (izravno) zaposlenih. Uz TDR, postao je vlasnik Istragrafike, Hrvatskih duhana, Adiste te maloprodajnih lanaca iNovine i Opresa. Usto, preuzeo je i 25,8% udjela u Tisku čiji značaj u cijeloj transakciji financijaši drže znatno većim no što sugerira taj manjinski udjel.    

Komentirajte prvi

New Report

Close