‘Barišić se Sanaderu iznimno divio’

Autor: Poslovni dnevnik , 15. listopad 2012. u 21:59
Vesna Bakran, bivša direktorica Lutrije/PXL

Suđenje se nastavlja danas, kada bi trebali svjedočiti bivši predsjednik Uprave ACI-ja Anto Violić i Marin Frčko, direktor tvrtke Emma 95.

Na suđenju u slučaju Fimi media svjedočili su u ponedjeljak bivša direktorica Hrvatske lutrije Vesna Bakran i bivši direktor Inine tvrtke kćeri STSI Ante Todorić. Bakran je rekla kako je za HDZ-ova rizničara Mladena Barišića Sanader bio autoritet te da mu se iznimno divio.

"Činilo mi se da o njemu govori kao o nekoj nadnaravnoj osobi", kazala je Bakran, prisjećajući se da je Barišić često spominjao Sanadera dok joj je savjetovao da posluje s agencijom Fimi medija. Rekla je da je  vrijednost svih ugovora Lutrije s Fimi medijom bila oko 10 milijuna kuna bez PDV-a te da su bili zadovoljni poslovanjem te agencije. "Fimi media je za Lutriju radila samo poslove koji su bili potrebni i nije bilo fiktivnih poslova", istaknula je.Ante Todorić posvjedočio je na pak da ga je Barišić želio smijeniti jer je bio nezadovoljan suradnom STSI-ja s Fimi medijom, odnosno cijenama i brojem ugovora. Rekao je da je za moguću smjenu doznao od tadašnjeg člana Uprave Ine Joze Petrovića.

Suradnja STSI-ja s Fimi medijom počela je nakon sastanka na kojem je Barišić Todorića upoznao s vlasnicom agencije Nevenkom Jurak.Fimi media radila im je promidžbene materijale za razne sajmove od Egipta i Sirije do Rusije, a svi su, rekao je Todorić, bili korektno odrađeni. No, dok se pripremao ugovor Barišić ga je znao zvati i pitati zbog čega se odugovlači s procedurom, kazao je Todorić. Ustvrdio je i da njegovi suradnici nisu bili zadovoljni nastupom Nevenke Jurak koja je inzistirala na novim poslovima. Suđenje se nastavlja danas, kada bi trebali svjedočiti bivši predsjednik Uprave ACI-ja Anto Violić i Marin Frčko, direktor tvrtke Emma 95.

Komentirajte prvi

New Report

Close