Baranjski poljoprivrednici kreću prema Zagrebu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. kolovoz 2013. u 11:35
Arhivska fotografija (Photo: Ivica Galović/PIXSELL)

Predsjednik Udruge “Baranjska brazda” Petar Pranjić potvrdio je danas kako će baranjski poljoprivrednici u 11,55 sati s 50-tak traktora krenuti prema Zagrebu.

Predsjednik Udruge "Baranjska brazda" Petar Pranjić potvrdio je danas kako će baranjski poljoprivrednici u 11,55 sati s 50-tak traktora krenuti prema Zagrebu, a očekuje da će im se putem pridružiti poljoprivrednici iz drugih Županija.

U izjavi Hini Pranjić je kazao kako će traktori krenuti s prosvjednog punkta u Čemincu te se, preko Osijeka, Podravskom magistralom uputiti prema Zagrebu, a očekuje da će im se pridružiti i prosvjednici iz ostalih slavonskih županija, koji će se postupno priključivati koloni.

Naglasio je kako su se seljaci na taj potez odlučili jer "ne pristaju na kolebanje" koje se pojavilo kod dijela poljoprivrednika koji su jučer odustali od najavljenog odlaska prema Zagrebu.

Pranjić je istaknuo kako od svih ranijih zahtjeva poljoprivrednici sada prvenstveno traže smjenu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, za kojeg drže da manipulira javnošću i iskrivljuje sliku o stanju u poljoprivredi.

"Neka ministar Jakovina ne misli da smo mi šačica očajnika i bijednika. Neka stisne zube, pa neka nas večeras dočeka na Markovom Trgu da popijemo kavu", poručio je Pranjić.

Komentirajte prvi

New Report

Close