Banožić: Prostorni plan za projekt Kupari do kraja godine

Autor: Marija Crnjak , 21. listopad 2019. u 22:00
Hoće li projekt ikada zaživjeti?/Željko Lukunić/PIXSELL

Čekala se izrada prostorno planske dokumentacije, a sada suglasnosti ministarstava turizma te mora, prometa i veza.

Ministar državne imovine Mario Banožić izjavio je u ponedjeljak u Dubrovniku kako očekuje da će do kraja ove godine biti donesen prostorni plan potreban za realizaciju projekta "Kupari 1" u Župi dubrovačkoj, koji će realizirati tvrtka "Avenue ulaganje", nakon čega počinje teći investicijski rok.

Nakon sastanka u dubrovačkoj palači Ranjina sa županom Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije, Banožić je podsjetio da se za projekt "Kupari 1" čekala izrada prostorno planske dokumentacije, a sada i suglasnosti ministarstava turizma te mora, prometa i veza na prostorni plan.

"Kad stignu te suglasnosti, aktivirat će se ugovorena koncesija za provedbu ulaganja. Očekujem da će to biti sve u redu", rekao je Banožić. Ministar je u ponedjeljak istaknuo da nastoje pronaći najbolje rješenje za darovanje, povrat ili koncesiju i zakup državne imovine.

U procesu je 2379 zahtjeva, od toga 55 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ukupne procijenjene vrijednosti od oko 80 milijuna. Dobroslavić je otkrio kako županija ima namjeru aktivirati turističke zone na Mljetu i Lastovu, u Pločama te Banićima u Dubrovačkom primorju.

Komentirajte prvi

New Report

Close