‘Banke su nas nagovarale na franke’

Autor: Ana Blašković , 25. ožujak 2013. u 21:59
Suđenje se nastavlja 15. travnja i tada će banke predložiti svoje svjedoke/PIX

U ponedjeljak sudu iskaze dali posljednji svjedoci Udruge Potrošač.

U ponedjeljak je na Trgovačkom sudu održano posljednje ročište u procesu protiv osam banaka zbog kredita u švicarskom franku u kojem su iskaze iznosili svjedoci protiv banaka.

Posljednja dva svjedoka, klijenti Zagrebačke i Volksbanke (danas Sberbank) rekli su da su im banke sugerirale franak kao stabilnu valutu i njima najbolji izbor da bi im potom otplata drastično porasla. Klijent Zabe Slavko Antunović rekao je da mu je službenica 2006. nudila kredit u eurima i francima, ali mu je rekla da je franak stabilna valuta. Tada je "mistificirala" dobivanje kredita u eurima rekavši da će mu biti teško odobren obzirom na primanja. Također mu je tvrdila da mu rata može porasti najviše sto-dvjesto kuna te je u odnos s bankom ušao s povjerenjem. P

rva rata kredita u protuvrijednosti od 975.0000 kuna bila mu je 4700 kuna, dok je danas oko 7300 kuna. Klijent Sberbanka Davor Baljak također je podigao kredit u francima na nagovor službenice. Kredit od 125.000 franaka u početku je plaćao 2800 kuna, danas 4600 kuna. Suđenje se nastavlja 15. travnja kada će banke predložiti svoje svjedoke, a Udruga Potrošač pribaviti dodatnu dokumentaciju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close