Banke spremne Agrokoru dati 700 milijuna eura u mjesec dana

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2017. u 13:09
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Oko 11,30 sati u blokadi tako više nisu računi Agrokora, Zvijezde, Konzuma, Leda, Jamnice, Vupika, Belja, PIK-a Vinkovci, Agrokor trgovine, Solane Pag, Agrolagune i dr.

Kako je Poslovni dnevnik već najavio, banke bi tijekom mjeseca trebale dati ukupno oko 700 milijuna eura. Naime, ovih dana treba osigurati nekoliko stotina milijuna kuna za isplate plaća 40-ak tisuća Agrokorovih zaposlenika u Hrvatskoj. Jasno je, dakle, da Vladin povjerenik već unaprijed za prvi dan ima upisan još jedan jednako hitan zadatak, a to je osiguranje likvidnosne injekcije od, za početak, 250 do 300 milijuna eura. No, računa se da će za stabilizaciju odnosa s dobavljačima i normalizaciju operativnog poslovanja prilično brzo trebati još najmanje toliko likvidnosne okrjepe.

Miljenko Živaljić iz Zagrebačke banke rekao je jučer da banke podržavaju restrukturiranje Agrokora i zaposlene i dobavljače Agrokora.

– Banke su se dogovorile da će osigurati dodatnu likvidnost u visini od 150 milijuna eura – kazao je Živaljić. 

Podsjetimo kako su većini kompanija iz sastava Agrokor koncerna u ponedjeljak tijekom prijepodneva poslovni računi odblokirani.

Oko 11,30 sati u blokadi tako više nisu računi Agrokora, Zvijezde, Konzuma, Leda, Jamnice, Vupika, Belja, PIK-a Vinkovci, Agrokor trgovine, Solane Pag, Agrolagune i dr.

Do deblokada računa dolazi sukladno rješenju Trgovačkog suda u Zagrebu.

Naime, Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je, na prijedlog Vlade, imenovao Antu Ramljaka izvanrednim povjerenikom Agrokora te zabranio pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i dr. protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj, a čime se omogućuje deblokada računa koncerna i njegovih tvrtki.

Trgovački sud u Zagrebu, po sutkinji Nevenki Siladi Rstić, u ponedjeljak otvorio postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj te je imenovao izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Ma banke daju Agrokoru donacije,bespovratna sredstva. Mislim da bi se svi stanovnici Hrvatske trebali ukljucit i dati bar 200 eura najmilijoj hrvatskoj kompaniji. Pokazimo im da disemo ko jedno. Za kooooogaaaaa??? Za Ivicu svoooogaaaa!!!!!

To nije dovoljno. Ivicu treba podržati i time što ćemo svi nositi dvostruko prezime. Npr. Marko Marković Todorić, Marica Marić Todorić i sl.

ovo je valjda jedini prostor na kugli zemaljskoj, gdje su uvijek i banke site i ovce na broju

Ma banke daju Agrokoru donacije,bespovratna sredstva. Mislim da bi se svi stanovnici Hrvatske trebali ukljucit i dati bar 200 eura najmilijoj hrvatskoj kompaniji. Pokazimo im da disemo ko jedno. Za kooooogaaaaa??? Za Ivicu svoooogaaaa!!!!!

New Report

Close