Banke spremne Agrokoru dati 700 milijuna eura u mjesec dana

Foto: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

Oko 11,30 sati u blokadi tako više nisu računi Agrokora, Zvijezde, Konzuma, Leda, Jamnice, Vupika, Belja, PIK-a Vinkovci, Agrokor trgovine, Solane Pag, Agrolagune i dr.

Kako je Poslovni dnevnik već najavio, banke bi tijekom mjeseca trebale dati ukupno oko 700 milijuna eura. Naime, ovih dana treba osigurati nekoliko stotina milijuna kuna za isplate plaća 40-ak tisuća Agrokorovih zaposlenika u Hrvatskoj. Jasno je, dakle, da Vladin povjerenik već unaprijed za prvi dan ima upisan još jedan jednako hitan zadatak, a to je osiguranje likvidnosne injekcije od, za početak, 250 do 300 milijuna eura. No, računa se da će za stabilizaciju odnosa s dobavljačima i normalizaciju operativnog poslovanja prilično brzo trebati još najmanje toliko likvidnosne okrjepe.

Miljenko Živaljić iz Zagrebačke banke rekao je jučer da banke podržavaju restrukturiranje Agrokora i zaposlene i dobavljače Agrokora.

- Banke su se dogovorile da će osigurati dodatnu likvidnost u visini od 150 milijuna eura - kazao je Živaljić. 

Podsjetimo kako su većini kompanija iz sastava Agrokor koncerna u ponedjeljak tijekom prijepodneva poslovni računi odblokirani.

Oko 11,30 sati u blokadi tako više nisu računi Agrokora, Zvijezde, Konzuma, Leda, Jamnice, Vupika, Belja, PIK-a Vinkovci, Agrokor trgovine, Solane Pag, Agrolagune i dr.

Do deblokada računa dolazi sukladno rješenju Trgovačkog suda u Zagrebu.

Naime, Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je, na prijedlog Vlade, imenovao Antu Ramljaka izvanrednim povjerenikom Agrokora te zabranio pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i dr. protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj, a čime se omogućuje deblokada računa koncerna i njegovih tvrtki.

Trgovački sud u Zagrebu, po sutkinji Nevenki Siladi Rstić, u ponedjeljak otvorio postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj te je imenovao izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka.

Komentari (4)
 • PersJesus
  PersJesus 22:10 10.4.2017.

  Franky


  Ma banke daju Agrokoru donacije,bespovratna sredstva. Mislim da bi se svi stanovnici Hrvatske trebali ukljucit i dati bar 200 eura najmilijoj hrvatskoj kompaniji. Pokazimo im da disemo ko jedno. Za kooooogaaaaa??? Za Ivicu svoooogaaaa!!!!!

  To nije dovoljno. Ivicu treba podržati i time što ćemo svi nositi dvostruko prezime. Npr. Marko Marković Todorić, Marica Marić Todorić i sl.
 • mllr
  mllr 15:13 10.4.2017.

  ovo je valjda jedini prostor na kugli zemaljskoj, gdje su uvijek i banke site i ovce na broju

 • Franky
  Franky 14:25 10.4.2017.

  Ma banke daju Agrokoru donacije,bespovratna sredstva. Mislim da bi se svi stanovnici Hrvatske trebali ukljucit i dati bar 200 eura najmilijoj hrvatskoj kompaniji. Pokazimo im da disemo ko jedno. Za kooooogaaaaa??? Za Ivicu svoooogaaaa!!!!!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!