Opet slabiji interes za aukciju HBOR-a

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2012. u 16:44
Ilustracija

Na aukciji su pristigle ponude u ukupnom iznosu od 345 milijuna kuna unatoč tome što je HBOR bankama ponudio 500 milijuna kuna.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) objavila je danas rezultate 4. aukcije za program Razvoj gospodarstva na kojoj je HBOR poslovnim bankama ponudio 500 milijuna kuna, priopćeno je iz HBOR-a. Na aukciji su pristigle ponude poslovnih banaka u ukupnom iznosu od 345 milijuna kuna unatoč tome što je HBOR bankama ponudio ukupan iznos od 500 milijuna kuna. Pristiglo je osam ponuda od pet poslovnih banaka, od čega je 150 milijuna kuna pristiglo za kredite poslovnih banaka u kunama i 195 milijuna kuna za kredite poslovnih banaka uz valutnu klauzulu. "Unatoč naporima HBOR-a da povoljna kreditna sredstva budu što prije na raspolaganju hrvatskim gospodarstvenicima poslovne banke su i ovaj puta iskazale manji interes u odnosu na visinu ponuđenih sredstava", stoji u priopćenju HBOR-a.

Prihvaćene su dvije ponude Zagrebačke banke d.d. od kojih je jedna bila za kvotu u iznosu od 100 milijuna kuna uz ponderiranu kamatnu stopu za krajnjeg korisnika od 3,95 posto, te druga ponuda za kvotu od 50 milijuna kuna uz kamatnu stopu od 3,64 posto. Pristigle su dvije ponude od Raiffeisenbank Austria d.d. za kvotu u iznosu od 40 milijuna kuna uz kamatu od 4,05 posto te za kvotu od 80 milijuna kuna uz kamatu od 3,69 posto. Također su prihvaćene dvije pristigle ponude od strane OTP banke Hrvatska d.d. za kvotu od 10 milijuna kuna uz kamatnu stopu od 4,20 posto te za kvotu od 30 milijuna kuna uz kamatu od 3,44 posto. HBOR je na ovoj aukciji prihvatio ponude pristigle od Societe Generale – Splitske banke d.d. za kvotu od 30 milijuna kuna uz ponderiranu kamatnu stopu za krajnjeg korisnika od 3,64 posto te ponudu Istarske kreditne banke Umag d.d. za kvotu od 5 milijuna kuna uz kamatu od 3,89 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close