Banke od Splita traže 53,11 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2015. u 12:04
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Vlada je formirala komisiju koja razmatra rješenje problema Spaladium Arene.

Vlada je formirala komisiju koja razmatra rješenje problema Spaladium Arene. Član je i Grad Split koji su banke Unicredit i Erste Group tužile za 53,11 milijuna eura, pišu 24sata.

A prije osam godina, 2007. godine, splitski su vijećnici odlučno izglasali njenu gradnju. Splitski klubovi i tada su, kao i danas, bili u problemima. Bilo je jasno da ne mogu napuniti 12.000 sjedaćih mjesta. No pod pritiskom politike i nadolazećeg svjetskog prvenstva u rukometu gradnja je počela…

Javno-privatno partnerstvo potpisali su Grad i tvrtka TPN Sportski grad. Kredite banaka trebala je vraćati tvrtka, dok je Split kroz prihode od najma prostora u poslovnom centru trebao plaćati svoj dio najma. 

Ideja je propala jer tvrtke Konstruktor-inženjering, Dalekovod i IGH nisu sagradile poslovni prostor u sklopu Arene. Grad je prestao plaćati zakupninu TPN-u. TPN je otišao u stečaj.

Banke su tužile i tražile da se obveza plaćanja kredita prebaci na Grad, koji je TPN-u bio jamac. Bez obzira na tužbu banaka, prvo ročište za prodaju dvorane, trebalo bi se održati do kraja ove godine na Trgovačkom sudu. Idealan scenarij je dogovor s bankama u arbitražnom postupku.

Zagreb je nedavno ugasio tvrtku koja je trebala preuzeti upravljanje zagrebačkom Arenom. Posljednje dvije godine, dvorana je ostvarila sedam milijuna kuna gubitaka. Grad i država za njen zakup daju 57 milijuna kuna godišnje.

Komentari (6)
Pogledajte sve


Ma Split ima nekretnine u centru …kao zgrada Banovina i druge koje trebaju prodati i oni i vlada i otkupiti Arenu i napraviti poslovni toranj di bi se smistili sva administracija gradska i državna ……..
Izgleda da glavonje neće iz centra ….

A čujte , gradska uprava u Banovini , zgrade HZMO-a , HZZO-a odmah do iste , a sve skupa smješteno na novouređenoj Zapadnoj obali sa caffe-restoranima pa privezane luksuzne jahte a socijalistički uhljebi ( makar mrzili to isto ,to je njima velika gužva , remeti njihov mir) ,ipak vole biti tu , znate ono kave na pauzi , pre….vanje po zapadnoj , Bože moj , da budu viđeni a u isto vrijema da malo nadtiru te pokvarene bogataše sa zapada ![emo_namigusa]

A za koga ce bit taj poslovni toranj?? Za ovih 400 “biznismena” u gradskoj upravi na celu sa ovim mravojedom??? Poslovni toranj. Uprava koja treba gradu ppout Splita stala bi u jednu u PISovu baraku.

Ma Split ima nekretnine u centru …kao zgrada Banovina i druge koje trebaju prodati i oni i vlada i otkupiti Arenu i napraviti poslovni toranj di bi se smistili sva administracija gradska i državna ……..
Izgleda da glavonje neće iz centra ….

ovaj baldasar doći će splita glave

New Report

Close