Banke objavile rat, Vlada im žestoko uzvratila

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2015. u 12:01
Foto: Pixsell

Prema njihovim izvorima, banke i HDZ navodno namještaju datum izbora kako bi Zakon o konverziji pao na Ustavnom sudu nakon čega bi nova vlast odustala od njega.

Hrvatske poslovne banke neće pozajmiti državi ni kune, pokušat će je baciti na koljena sve dok Ustavni sud ne stavi izvan snage zakon o konverziji kredita u švicarcima. To je ratni plan bankara koji je procurio iz visokih bankarskih krugova, ekskluzivno je za 24sata ispričao visoki izvor iz HNB-a.

U Vladi su šokirani prijetnjom banaka. Iako u Ministarstvu financije za sada nemaju komentara na inat banaka koje državi spremaju zatvoriti dotok novca, neslužbeno se doznaje da će država žestoko uzvratiti. 

HNB je, naime, informiran da je iz Vlade poručeno bankarima: 'Blokirate li nam kredite, javite svojima u Beču i Milanu da će država povući sve svoje plaće i mirovine iz vaših banaka'.  

Prema njihovim izvorima, banke i HDZ navodno namještaju datum izbora kako bi Zakon o konverziji pao na Ustavnom sudu nakon čega bi nova vlast odustala od njega.

Podsjetimo, ministar financija Boris Lalovac je u četvrtak nakon sjednice Vlade rekao da ima informacije da će banke raditi određeni pritisak na tečaj.

Komentari (16)
Pogledajte sve


Da nisu popljugali demagogiju o opasnosti od financijeske nestabilnosti poput zadnjih kumica na placu[emo_zloban]

[emo_palacg]

Nisam siguran baš da bi bilo bez posljedica, ali poanta je točna.
Cijela ova država puca po šavovima i potrebno je puno toga presložiti.

bravo kol.Brancin, točno u sridu!

dodao bih, to bi bila i jedinstvena prilika da se kuna postavi na pravu vrijednost jer dok ECB pod tzv. otkupom dugova članica u stvari štampa novac i tako izaziva inflaciju eura, HNB se čvrsto drži zadanog tečaja iako se br. jedinica eur povečao u odnisu na br. jedinica kn, tako da je kuna danas podcjenjena u odnosu na eur za cca20% a u odnosu na druge svj valute i 30+%

Vlada je pogriješila i to će skupo platiti. Nažalost naroda ali na sreću mene kao dioničara banaka.. Zbod Lalovčevih akrobacija država će izgubiti nadam se puno više od 7 mlrd hrk, a tu lovu će bankari nadam se dati u divku..

Da nisu popljugali demagogiju o opasnosti od financijeske nestabilnosti poput zadnjih kumica na placu, a sto ih je zavaljao nasljednik mucavog petokolonasa i da su sagledali na sto se ta eventualna financijska nestabilnost odnosti, a odnosi se na dobit kceri stranih banaka u Hrvatskoj, transfer svih kredita bio bi u kune, a banke bi morale vratiti dobar dio isisane love od strane svojih banaka majki da kupe kune ako misle nastaviti poslovati u Hrvatskoj, HNB bi se valjao u devizama, a vlada bi dosla u priliku da odlucuje o tecaju, kamatnim stopama i financijskoj politici…

Naravno, to bi dovelo do opasnosti od deprijacije kune sto bi rasteretilo kreditno zaduzene, pa bi postojala opasnost da se zbog kreditne rasterecenosti i jeftinijeg kapitala potakne novi ciklus razvoja i ulaganja u Hrvatskoj sto cini se nikom nije u interesu iz poznatih razloga jer jos uvijek nije sve oteto za saku rize…

Naravno, to nebi bilo bas po volji krupnog bankarskog kapitala cije interse zastupa HNB… [emo_zloban]

New Report

Close