Bankarica s računa klijenata navodno podigla više od četiri milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2014. u 15:10
Arhivska fotografija: Daniel Kasap / Pixsell

Kaznenin djelima je banka oštećena za više od četiri milijuna kuna, tvrdi tužiteljstvo.

Bivša bankarica Privredne banke Zagreb u Imotskom N.Š. (51) koja je s računa klijenata navodno podigla više od četiri milijuna kuna optužena je zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i zbog krivotvorenja službene ili poslovne isprave, doznaje se u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Uz nju optužnica tereti i njene pomagače, vlasnicu i direktoricu tvrtke na čiji se račun prebacivao novac od klijenata N. N. (40) i M. T. (45), ovlaštenu osobu koja je novac prebacivala. Optužnicom se terete da su kaznena djela počinili od početka 2013. do lipnja 2014. na području Županije splitsko-dalmatinske.

Tužiteljstvo tvrdi da je sada već bivša bankarica Privredne banke u Imotskom, u dogovoru sa svojim pomagačima, bez znanja i suglasnosti 12 klijenata banke raskidala njihove ugovore o oročenom depozitu, a potom sastavljajući neistinite naloge za prijenos i isplatu na kojima se potpisivala u ime klijenata, prisvojila manji dio novca.

Većinu novca doznačavala je na račun tvrtke u vlasništvu N. N. (40), odakle su ga, po tvrdnjama iz optužnice, podizali N. N. i M. T. Više od tri milijuna kuna je i dalje ostao na računu društva jer je blokiran sudskim rješenjem od 9. lipnja.

Opisanim djelima je banka oštećena za više od četiri milijuna kuna, tvrdi tužiteljstvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close