Bankari: Nužno je gledati i razliku u plaćenoj kamati

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2015. u 13:53
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bez obzira na to što se još uvijek službeno ne izjašnjavaju o Vladinu prijedlogu konverzije kredita iz švicaraca u eure, u bankarskim krugovima ne osporavaju sam princip konverzije u euro, ali traže da se to provede po načelu jednakosti.

Bez obzira na to što se još uvijek službeno ne izjašnjavaju o Vladinu prijedlogu konverzije kredita iz švicaraca u eure, u bankarskim krugovima ne osporavaju sam princip konverzije u euro, ali traže da se to provede po načelu jednakosti, na što će u svom pismu ministra Borisa Lalovca upozoriti banke majke, piše Večernji list.

'Prijedlog bi bio u redu ako bude proveden pravedno', otkriva jedan upućeni bankar čija je banka dio internacionalne grupe. No, da bi rješenje bilo u okviru postojećih zakona, bankari napominju da postoje dvije ključne stavke koje treba poštovati.

'Nakon konverzije glavnice, treba provjeriti i razliku u plaćenim kamatama. Dužnici u eurima platili su nešto manje kamata i korektivni faktor za taj iznos trebalo bi uključiti u konverziju, inače svi dužnici neće biti u ravnopravnom položaju', prezicira sugovornik.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close