Bankama pada zarada pa smišljaju nove naknade?

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2013. u 14:54
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kako bankama kontinuirano pada zarada od kamatnih prihoda, zbog sve manjeg interesa za kredite i sve teže naplate plasiranih kredita, pa novi izvor zarade traže u novim naknadama, piše Novi list.

Kako bankama kontinuirano pada zarada od kamatnih prihoda, zbog sve manjeg interesa za kredite i sve teže naplate plasiranih kredita, pa novi izvor zarade traže u novim naknadama, piše Novi list. 

List piše kako im je direktor jedne velike pulske tvrtke javio da ih je Zagrebačka banka nedavno obavijestila da je 'slijedeći praksu mnogih banaka na tržištu, uvela naplatu naknade za kunske priljeve iz drugih domaćih banaka na transakcijske račune poslovnih subjekata. Naknada iznosi 0,6 kuna po nalogu i primjenjuje se na platne naloge veće od pet kuna".

Sugovornik Novog lista upitao se čemu potreba za time kada se sve transkacije između banaka obavljaju automatizirano. "Trošak pojedine primljene transkacije za banke je nula kuna, a slanje transakcija već ionako dobro naplaćuju", kazao je za list. 

Iz Zagrebačke banke za list su kazali kako je riječ o "uobičajenoj poslovnoj praksi svugdje u svijetu, kao uostalom i kod drugih komercijalnih institucija". 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Mogli bi uvesti naknadu za razvoj[emo_smijesak]

Da li banke smiju poslati KLIJENTA baš određenom javnom bilježniku ???

Lopovi!
Nisu se dosta nakrali. Što sad radi Linić i naša divna vlada.

New Report

Close