Baniček: Iduća godina u znaku investicija

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2015. u 21:59
Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, Foto: Pixsell

Gradonačelnica najavila zamah proizvodnje i viši standard za građane.

Iduće će godine investicijski ciklus na sisačkom području biti u punom zamahu, rekla je u utorak na konferenciji za novinare sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Kako je većina investicija proizvodnih, to će ujedno biti doprinos gospodarskom oporavku i višem standardu građana, rekla je.

“Bila je ovo uspješna godina za Sisak, puna izazova, u kojoj su pripremljeni brojni novi projekti. Segestica i Herbos su kroz stečaj našli nove vlasnike, Siscia u predstečajnom postupku proširuje proizvodnju, a 2016. godine počinje i ostvarivanje novih investicija. U Južnoj industrijskoj zoni dva investitora počinju gradnju novih pogona, a najavljena su i dva nova ulagača. Ne samo da će talijanski ABS nastaviti proizvodnju u čeličani, već je najavljen i novi veliki ulagač u preradu čelika”, rekla je Ikić Baniček. Od planova za iduću godinu spomenula je izgradnju središnjeg paviljona u bolnici, novu energanu HEP-a, početak rada sportskog vrtića Sisak Novi, postavljanje punionica za električne automobile i druge.

Direktor Sisak projekata Julije Katančević, dodao je kako DUDDI Sisku ustupio vojarnu u Lađarskoj ulici koja će se urediti za obrazovno-poslovne potrebe, te bivšu upravnu zgradu Željezare.

Komentirajte prvi

New Report

Close