Bandiću postavili pitanje o 270 milijuna kuna: Gdje je novac za sljemensku žičaru?

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2019. u 13:38
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Traže od gradonačelnika Milana Bandića da u roku od 30 dana dostavi izvješće Gradskoj skupštini.

Gdje je novac za sljemensku žičaru ili, ako ga nema, odakle će se namaknuti? Tako bi se ukratko dao sažeti zahtjev oporbe u Skupštini Grada Zagreba, preciznije Kluba zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez (NH/PS), koji traži od gradonačelnika Milana Bandića da u roku od 30 dana dostavi izvješće Gradskoj skupštini o planu financiranja i izvorima financijskih sredstava za izgradnju sljemenske žičare, piše tportal.

Također od Bandića traže da se očituje na činjenicu da je u proračunu Grada Zagreba za 2019. godinu za izgradnju sljemenske žičare osigurano 29 milijuna kuna, kao i na to da je Daniela Juroš Pečnik, gradska pročelnica za financije, u dopisu 5. veljače 2019. godine obavijestila gradonačelnika da u proračunu za 2019. godinu nedostaje 270 milijuna kuna za njenu izgradnju.

U obrazloženju zahtjeva SDP i NH/PS navode da je u proračunu za 2019. za žičaru osigurano 29 milijuna kuna dok je u projekcijama za 2020. i 2021. predviđeno 50 milijuna kuna ili, preciznije, cijeli je iznos predviđen za 2020., dok je za 2021. ta rubrika prazna.

Oporba podsjeća da je Bandić potpisao ugovor za izgradnju žičare s tvrtkom GIP Pionir, vrijedan 375 milijuna kuna, u kojem je krajnji rok za izgradnju 15 mjeseci od početka radova koji su započeli 25. siječnja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ma ljudi nemojte tako pa čovik će dobiti počasni doktorat pa zadužio nas svojim radom i djelom
zar ne vidite da Zagreb doživljava renesansu u svakom pogledu
osim njega kaj više nitko ne izgovara

New Report

Close