Bandić zaslužnim građanima i institucijama uručio medalje i plakete

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2013. u 15:59
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na svečanosti je nastupilo Hrvatsko seljačko pjevačko društvo “Podgorac” iz Zagreba, koje je također dobilo Medalju Grada Zagreba u povodu obilježavanja 105. obljetnice djelovanja.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas Plakete i Medalje Grada Zagreba zaslužnim građanima i institucijama i istaknuo kako njihova postignuća i blistavi rezultati služe na čast i ponos Gradu Zagrebu.

Plakete su dobili glazbenik Drago Diklić za cjelokupni stvaralački rad, radijski urednik i voditelj Zlatko Madžar za cjelokupno djelovanje, za unapređivanje glazbenog i kulturnog života grada Zagreba, filmski redatelj Tomislav Radić za režiju dugometražnoga igranog filma "Kotlovina". Plakete su dobili i inženjer elektrotehnike Josip Ušaj za izniman doprinos na području isticanja i unapređenju ambijentalnih i kulturoloških vrijednosti unutar šireg područja grada Zagreba te zastupnik u Hrvatskom saboru Veljko Kajtazi za zalaganje za romsku nacionalnu manjinu i romski jezik.

Plaketu su dobili i Gradska plinara za osobite zasluge u promicanju primjene prirodnog plina i plinske tehnike te doprinosu razvoju gospodarstva grada Zagreba u povodu 150. obljetnice rada, tvrtka Altpro d.o.o. za iznimne rezultate na području proizvodnje signalno-sigurnosnih uređaja za željeznička vozila i infrastrukturu te Zagrebački solisti za osobite zasluge kao najuglednijem hrvatskom komornom ansamblu, utemeljenom 1953. u sklopu Radiotelevizije Zagreb.

Medalje Grada Zagreba dobili su Predrag Radanović za uzorni uspjeh u radu na digitalnoj restauraciji i međunarodnoj promociji animirane serije "Profesor Baltazar", Kraljevi ulice – Miran Hadži-Veljković, Zlatko Petrović i posmrtno Ladislav Dömötörffy za izniman doprinos kulturnoj i turističkoj ponudi grada kroz 25 godina djelovanja te dugogodišnji djelatnici Zagrebačkih cesta – Mile Jurković, Mithad Dedić i Stjepan Vugrinović.

Na svečanosti je nastupilo Hrvatsko seljačko pjevačko društvo (HSPD) "Podgorac" iz Zagreba, koje je također dobilo Medalju Grada Zagreba u povodu obilježavanja 105. obljetnice djelovanja. Čestitajući dobitnicima priznanja, gradonačelnik Bandić je istaknuo kako njihova postignuća na polju umjetnosti, kulture, inovacija i gospodarstva služe na čast i ponos Gradu Zagrebu, a njihov je uspjeh, istaknuo je, i uspjeh Grada Zagreba. Rekao je kako je posve uvjeren da će te plakete i medalje za njih biti dodatni stimulans za još veće uspjehe i za još bolje rezultate.

Na nagradama je u ime dobitnika zahvalio glazbenik, skladatelj i vokalni solist Drago Diklić.

Komentirajte prvi

New Report

Close