Bandić Zagrepčanima: Molim vas da počistite pločnike ispred vaših zgrada

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. prosinac 2012. u 15:35
Foto: Goran Stanzl/PIX

Milan Bandić danas je uputio apel sugrađanima da se u okviru svojih mogućnosti uključe u stvaranje što boljih uvjeta na gradskim ulicama.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je uputio apel sugrađanima da se u okviru svojih mogućnosti uključe u stvaranje što boljih uvjeta na gradskim ulicama, naročito po prestanku padalina, kad će biti vidljiviji i efekti napora Zimske službe koja u punom pogonu radi od sinoć u 22 sata, navodi se u priopćenju iz Gradske uprave.

"Molim vas da počistite pločnike ispred vaših zgrada, da pomognete i susjedima koji su možda bolesni ili nemoćni i da i tu pokažete solidarnost i brigu za slabije", poručio je gradonačelnik Bandić i naveo da je Zimska služba u punom pogonu od sinoć u 22 sata, najprije preventivnim posipavanjem, a onda i čišćenjem.

"Sa svoje strane i u ovim trenutcima Zimska služba radi sve što je moguće, pokušava održati prohodnima prometnice kojima prolaze najvažnije linije javnog prijevoza, prometnice oko bolnica i ustanova bez kojih grad ne bi mogao funkcionirati", naveo je Bandić.

U priopćenju stoji da je na terenu 208 ekipa Zimske službe koje čine sve kako bi se promet što je moguće prije vratio u funkciju. Iz Gradske uprave podsjećaju da je Zimska služba dužna očistiti prometnice prvog prioriteta u nizinskom području u roku od pet sati nakon što prestanu padaline, u visinskom za osam sati, a druge u roku od 24 sata.

"Uvjeren sam da će Zimska služba, ali i druge gradske servisne službe dati sve od sebe da se grad što prije očisti, a vas dragi sugrađani molim da imate razumijevanja, da pomognete da pločnici budu prohodni i da, bez iznimnih razloga ne izlazite s vašim automobilima, a ako morate da budete oprezni i da imate svu propisanu opremu", poručio je gradonačelnik Bandić.

Komentirajte prvi

New Report

Close