Bandić uvodi policiju za životinje

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2016. u 15:06
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Po uzoru na američke gradove, u kojima je takva vrsta policije već desetljećima normalna pojava.

Da bi vlasnicima mogao naplatiti kaznu za ostavljanje izmeta svojih ljubimaca na ulicama grada, najavio je osnivanje javne baze fekalija zagrebačkih pasa. Otišao je sad i korak dalje pa obećao – Zagreb dobiva policiju za životinje.

Po uzoru na američke gradove, u kojima je takva vrsta policije već desetljećima normalna pojava, gradonačelnik Milan Bandić Hrvatsku bi, osnivanjem odreda MUP-a za ljubimce, smjestio na posebno mjesto karte Europe jer, uz nju, samo u Njemačkoj i Nizozemskoj od zemalja Starog kontinenta životinje imaju svoje zaštitnike u uniformama, piše Večernji list.

– Tek nam slijede sastanci na kojima ćemo se dogovoriti kako ćemo organizirati ljude. Trebamo vidjeti hoćemo li preusmjeriti određene komunalne redare, koliko će nam vozila trebati, a moramo vidjeti i zakonske okvire u kojima možemo djelovati – objasnio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba, pod koji pripada i Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu, kamo bi se ljubimci koje bi policija oduzela trebali smještati. Opasnosti od napučenosti skloništa nema, uvjerava Skok, jer i sad se neodgovornim vlasnicima životinje oduzimaju, samo što to trenutačno, po Zakonu o zaštiti životinja, može učiniti samo Veterinarska inspekcija.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close