Bandić uputio prigovor DIP-u zbog postupka u Ostojićevoj kandidaturi

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2013. u 16:16
Milan Bandić (Foto: Boris Scitar/VLM)

Milan Bandić uputio je danas prigovor DIP-u zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja kandidata SDP-a za gradonačelnika grada Zagreba Rajka Ostojića.

Kandidat za gradonačelnika grada Zagreba Milan Bandić uputio je danas prigovor Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja kandidata SDP-a za gradonačelnika grada Zagreba Rajka Ostojića.

"Radi se o tome da je kandidat SDP-a Rajko Ostojić očito koristio ime umrle osobe, odnosno njihova imena kao i imena osoba odsutnih iz Zagreba u vrijeme skupljanja potpisa za potporu svojoj kandidaturu, što potkrijepljuju i članci objavljeni 13. svibnja 2013. na portalu Index te 14. svibnja 2013. u Jutarnjem listu u kojima se kandidat SDP-a Rajko Ostojić ispričava jer je poslao pismo zahvale umrloj osobi za koju sam tvrdi da je potpisala potporu njegovoj kandidaturi", stoji u priopćenju Bandićevog izbornog stožera.

Kako se dalje navodi, Milan Bandić je svoje tvrdnje DIP-u potkrijepio i slučajem gospođe koja je već duže vrijeme odsutna iz Zagreba jer živi u Dominikanskoj Republici te je DIP-u priložio pismo zahvale koje je dobila od SDP-ovog kandidata Rajka Ostojića.

"Ima razloga da se vjeruje kako se radi o jednostavnom prepisivanju sa spiskova podataka potpore koja je meni – kao ondašnjem kandidatu za gradonačelnika grada Zagreba – dana 2009. godine", stoji u prigovoru Milana Bandića DIP-u od kojeg je zatraženo očitovanje.  

Komentirajte prvi

New Report

Close