Bandić u idućih tjedan dana šalje pismo namjere u vezi Imunološkog

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Milan Bandić najavio je danas da će u idućih tjedan dana poslati Vladi pismo namjere u vezi Imunološkog zavoda, koji je Grad Zagreb spreman preuzeti i u njega uložiti 10 do 15 milijuna eura.

 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će u idućih tjedan dana poslati Vladi pismo namjere u vezi Imunološkog zavoda, koji je Grad Zagreb spreman preuzeti i u njega uložiti 10 do 15 milijuna eura.

"Mi ćemo u idućih tjedan dana izaći sa pismom namjere prema Vladi glede Imunološkog zavoda. Nije nam cilj da pored svih svojih tvrtki imamo i Imunološki zavod, ali smo ga spremni preuzeti ako Vlada i resorna ministarstva to ne budu mogli", istaknuo je Bandić.

Nije htio reći hoće li Imunološki zavod biti preseljen iz Rockefellerove ulice, poručivši kako će se sve vidjeti u pismu namjere koje priprema ekipa na čelu s pročelnicom Gradskog ureda za zdravstvo Mirnom Šitum.

Na upit novinara kako to da spašava Imunološki zavod dok istodobno namjerava prodati Gradske ljekarne, Bandić je odgovorio kako Gradskoj upravi Imunološki nije "core business ni prioritet", ali neće šutke gledati kako se otpušta 200 ljudi, a tvrtka stara 120 godina gasi.

"Što se tiče Gradskih ljekarni, iskazali smo interes za tvrtke koje bi eventualno htjele ići u javno-privatno partnerstvo s Gradom Zagrebom. Sve ostalo ćete znati na vrijeme", rekao je Bandić.

Komentari (4)
 • Fedor19
  Fedor19 1:15 24.1.2014.

  Twixer


  Od kada je Bandic postao gradonacelnik Zagreb je dozivio totalnu deindustralizaciju. Proizvodnja je otisla, a dosle su kladionice, otkupljivacnice zlata, shopping centri i slicno.

  Za razliku od ostalih krajeva RH gdje industrija cvate
 • Twixer
  Twixer 22:21 23.1.2014.

  Od kada je Bandic postao gradonacelnik Zagreb je dozivio totalnu deindustralizaciju. Proizvodnja je otisla, a dosle su kladionice, otkupljivacnice zlata, shopping centri i slicno.

 • Moller
  Moller 21:47 23.1.2014.

  Miki ih želi spasiti, jer misli da oni skidaju imunitet,
  nekako mi je propao ove zime u nedostatku snijega, bi'će gladan ?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve