Bandić trčao sa studentima, Ostojić čekao na cilju

Autor: Agencija VLM , 16. veljača 2013. u 15:38
Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

Nas dvojica odmjerit ćemo snage za sto dana, komentirao je Ostojić, dok je Bandić dodao da ni s kim ne ide u utrku, već trči duge pruge i nikada ne odustaje.

Povodom tradicionalne utrke Medicinskog fakulteta '162 stube' na startu su se susreli aktualni gradonačelnik Milan Bandić te SDP-ov kandidat, ministar zdravlja Rajko Ostojić. Nakon pozdrava u obliku rukovanja, svaki je krenuo svojim putem – Bandić u trku, dok je Ostojić ostao čekati na cilju, pa tako nisu imali prilike odmjeriti snage na 'sportskom terenu'.

– Nas dvojica odmjerit ćemo snage za sto dana – komentirao je Ostojić, dok je Bandić dodao da ni s kim ne ide u utrku, već trči duge pruge i nikada ne odustaje. Zagrebački gradonačelnik na utrku je krenuo s dvanaestoricom kolega iz 'svoje ekipe s kojima svaki dan trči oko Kušlanove'.

– Ima nas iz svih krajeva Hrvatske – kazao je te se našalio rekavši: Mi širimo bratstvo i jedinstvo, hrvatsko bratstvo i jedinstvo u malom. Zagrebački maraton postao je, dodao je Bandić, europski brend, koji je svake godine sve bolji.

– Želim pokazati da treba trčati jer djela govore više od riječi. Trebate imati glavu za trčati maraton, a ne samo muskulaturu, mišiće i dobro srce. Ovo danas trčimo za srce. Matoš je rekao: 'Dok je srca bit će i Croatie', a ove cure i dečki s Medicinskog fakulteta znaju da dok je srca bit će i utrka. Prema tome, danas trčimo za ljubav, za srce – kazao je, te dodao da bi čovjek mogao izdržati radni tempo od 16 sati na dan, nečim se treba baviti. Ispričao je kako je prije deset godina imao moždani udar, bio sam osam dana u komi, ali je nakon toga uspio istrčati tri super maratona, deset maratona. Ostojić se pak osvrnuo na svoje studentske dane:

– Schlosserove stube su mi jako poznate, 162 stube svaki dan, nekoliko puta dnevno gore-dolje, šesticom iz Novog Zagreba dolazio sam ovdje kao student punih šest godina, znam svaki nagib, znam gdje sam trebao zastati. Tu sam sa svojom dragom prijateljicom Mirelom Holy, zajedno smo bili na cijelom nizu drugih akcija koje promoviraju zdravi život. Želimo da Zagreb postane čisti, zeleni i naravno sportski grad. Moji studenti kojima sam jučer držao predavanje i vježbe rekli su: 'Profesore, trčat ćemo mi za vas – zaključio je.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pa naravno da će netko drugi trčati za njega (studennti kojima treba…).
I netko drugi će raditi za njega (zaposleni za 1600+ kn).
I netko drugi će se izboriti za gradonačelnika za njega (mediji, interesne skupine).
I netko drugi će upravljati gradom (SDP pleme, Holding, sitni i rkurpni lopovi i prevaranti).
I netko drugi će upravljati državom (EU, SAD,korporacije,…).
I netko drugi će upravljati zdravstvom (farmaceuti).
A kažu da je ukinuto robovlasništvo….
A kažu da imamo demokraciju…….

New Report

Close