Bandić: Sutra pismo namjere za preuzimanje Imunološkog zavoda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. siječanj 2014. u 15:51
Milan Bandić. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Milan Bandić najavio je danas, gostujući na Radio Sljemenu, da će sutra Vladi poslati pismo namjere o preuzimanju Imunološkog zavoda.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas, gostujući na Radio Sljemenu, da će sutra Vladi poslati pismo namjere o preuzimanju Imunološkog zavoda.

Stečaj Imunološkog zavoda i otpuštanje više od 200 zaposlenika nije se smjelo dopustiti. Sto dvadeset godina tradicije ne smije nestati i zato ćemo sutra na adresu Vlade poslati pismo namjere za preuzimanje Zavoda, rekao je Bandić.

Ujedno je pozvao nadležne institucije da provjere zašto je Zavod propao i kome je to bilo u interesu.

"Način na koji se stečaj dogodio upućuje na marifetluke, ali neka institucije rade svoj posao. Mi smo se upustili u ovo samo da spasimo čast 120 godina tradicije Imunološkog zavoda i 220 ljudi i nećemo šutke prelaziti preko toga", rekao je Bandić.

U pismu namjere, kaže, navedeno je zašto su u Gradu zainteresirani za Zavod i što su spremni učiniti nakon njegova preuzimanja.

Gradonačelnik se osvrnuo i na e-mail koji je dobio od radnika Imunološkog zavoda, a u kojem bivši direktor Zavoda Davorin Gajnik traži radno mjesto za sebe kod budućeg vlasnika Zavoda. Bandiću je taj e-mail i više nego sporan te traži intervenciju državnih institucija.

"Mislim da institucije pravne države imaju posla da se pozabave time. Znači da tu nije sve čisto i da je pripremljeno nešto što nije na korist radnicima i tradiciji Zavoda", rekao je ponovivši kako eventualno preuzimanje Imunološkog zavoda nije prioritetna djelatnost za Gradsku upravu, ali žele izbjeći propadanje te važne institucije.

Komentirajte prvi

New Report

Close