Bandić smjenjuje upravu Holdinga

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2015. u 10:15
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Gradonačelnik Milan Bandić jučer popodne svojim suradnicima najavio je da će smijeniti sadašnju Upravu Zagrebačkog holdinga.

Gradonačelnik Milan Bandić jučer popodne svojim suradnicima najavio je da će smijeniti sadašnju Upravu Zagrebačkog holdinga na čelu s Dejanom Fičkom, nakon što su odbili promijeniti ugovore prema kojima u slučaju neopravdane, političke smjene imaju pravo na otpremnine u iznosu pola plaće za sve četiri godine. Kada se zbroji, sadašnjoj upravi izabranoj na javnom natječaju dok je Bandića mijenjala Sandra Švaljek, trebalo bi u slučaju otkaza isplatiti 2,7 milijuna kuna, što Bandić želi izbjeći.

Kako piše Večernji list, gradonačelnik je stoga na njih apelirao da se sami odreknu otpremnina nakon čega bi ih bez poljedica na budžet smijenio po kratkom postupku. Svoje pismeno očitovanje uprava je, kao svoj odgovor, poslala jučer u popodnevnim satima kada je isticao rok koji im je Bandić dao 22. svibnja.

Bandiću pišu da očito nije najbolje proučio njihove ugovore koji nisu ništa bolji od onih koje su imali članovi bivše uprave na čelu sa Slobodanom Ljubičićem. Navode da im je plaća manja i da su imenovani na četiri godine, dok su prijašnje uprave mogle ostati u Holdingu i ako odstupe, kao savjetnici ili pomoćnici uprave.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

On realno svoje poznate nekretnine ne može opravdati prihodima (do 2009. je imao 14.000kn placu a nadalje 19.000). Glumi moralnu vertikalu pa legalno izabranim članovima osporava i place i otpremnine. Možda su doista velike ali on je zadnji koji o tom treba dati mišljenje.

Bandić se brani sa slobode i dalje je optužen.

Mene zanima zbog čega smjenjuje Upravu koja je dobila posao na javnom natječaju?

I tko će platiti ogromne otpremnine koji im po ugovoru pripadaju?

Da li će to Bandić platiti iz svog džepa (očito na računima ima puno love), ili su mu svi računi blokirani pa nema ni za kavu?

Normalno je da smjenjuje one koje je izabrala njegova zamjenica dok su ga nevinog zarobili i držali u kazamatu dok neda ostavku.

Sve optužbe su očito bile šuplje inače bi ga valjda optužili i sudili barem za nešto .

Uostalom , zato je zamjenica dobila nogu u guzicu.

Naravno da ih smjenjuje, pa postavila ih je zamjenica i to putem javnog natječaja, sve po propisima. Nedo bog da ostanu, a da ih “kum” nije birao.

New Report

Close