Bandić raspravu o GUP-u prebacio za veljaču

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. prosinac 2019. u 13:00
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je točku o GUP-u povući sa sjednice u prosincu i prebaciti je na posebnu sjednicu koja će se održati 6. veljače.

Raspravu o GUP-u Bandić je odlučio prebaciti za veljaču jer ne želi da se o tako važnoj temi raspravlja u predbagdansko vrijeme, a time i omogućiti gradskim zastupnicima da se bolje pripreme za raspravu.

"Ako smo mogli čekati tri, četiri  godine, pričekat ćemo još mjesec i pol, jer ne želimo to napraviti na brzinu", rekao je Bandić na izvanrednoj konferenciji za novinare. 

GUP se po hitnom postupku trebao naći na sjednici u ponedjeljak, 9. prosinca, na čijem dnevnom redu su i rebalans proračuna za 2019. i proračun Zagreba za 2020. 

Predstavnici oporbe iz stranke Pravo na grad pripisuju sebi zaslugu za ovu odgodu i ističu da se borba protiv ovako predloženog GUP-a nastavlja, ali su i napomenuli da su svjesni da se možda radi samo o Bandićevom taktiziranju.

'Očito je HDZ javio Bandiću da ipak neće glasati 9. prosinca da se GUP uvrsti na dnevni red pa je Bandić bio primoran da ga povuče. Tako da unatoč Bandićevim riječima, kad mu je Ministarstvo drugi put uskratilo suglasnost, da će GUP biti usvojen početkom prosinca – to se neće dogoditi! GUP mora ići u redovnu proceduru na neku sljedeću sjednicu Skupštine, vjerojatno početkom veljače. Borba se nastavlja!', poručio je gradski zastupnik Tomislav Tomašević na društvenoj mreži.

Komentirajte prvi

New Report

Close