Bandić: Prvi put opraštamo, a onda kazna od 300 do 700 kn

Autor: Poslovni.hr , 10. veljača 2016. u 15:10
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

‘Svaki naš motorizirani sugrađanin, a ima ih oko 350 tisuća, ima pravo na jednu pogrešku, rekao je Milan Bandić.

Danonoćno 118 ulica i križanja diljem Zagreba uz pomoć 354 kamere nadziru prometni redari, koji svakom vozaču koji se na kolniku zaustavi duže od tri minute na kućnu adresu pošalju kaznu.

Kako piše Večernji list, gradonačelnik Milan Bandić jučer je, puštajući u rad 69 kamera koje su nedavno postavljene na 23 lokacije, istaknuo da će građani biti upozoreni kad prvi put pogriješe, a ako griješe uzastopno, i sankcionirani s 300 do 700 kuna. Podsjetimo da je slično napravio i krajem 2013. kada je “opraštao” kazne odvoza auta paukom.

'Svaki naš motorizirani sugrađanin, a ima ih oko 350 tisuća, ima pravo na jednu pogrešku. Jednom se može svima oprostiti i progledati kroz prste, no samo jednom', rekao je tada Bandić pozvavši Zagrepčane da mu se jave oni koji unatoč tome ipak dobiju kaznu.

Usmena odluka gradonačelnika nakon nekoliko mjeseci službeno je povučena jer su se brojni građani na nju izvlačili pa ostaje za vidjeti hoće li i kod ove najave o kaznama za parkiranje videonadzor trebati učiniti slično. Gradonačelnik je kazao i da će sve ove kamere pomoći i u obračunu s grafitima koje još nisu uspjeli riješiti, odnosno obnoviti fasade, što Bandić smatra “svojim najvećim porazom u zadnjih 16 godina na čelu grada."

Komentari (2)
Pogledajte sve

Milanče ugrađuje kamere i gradi fontane. Beč napravio podzemnu, Budimpešta, Sofija 2 linije napravila od nule, Ljubljana za 20 godina napravila cijeli ring oko grada. A grad Zagreb i Mlanče su najnapredniji gradovi Balkana, Priština, Tirana. Sarajevo, Beograd, Grude

Počelo je sa grafiterima a završilo u orvelovom stilu, nadziru cijeli grad. Zašto me to ne čudi.

London je prvi iveo nadzor svih građana pod izlikom borbe protiv terorista, svi su se zgražali. Danas uvodi Zagreb i svima je to normalno. Od zabrane snimanja osoba na javnom mjestu bez njihovog pristanka nie ostalo ništa.

Slijedeće je valjda čipiranje stanovnika, ‘radi grafitera’

New Report

Close