‘Bandić predstavlja frakciju SDP-a’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. ožujak 2013. u 15:55
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Imali su previše prilika i šansi. Predugih 13 godina uništavali su Grad Zagreb i zato ćemo im na lokalnim izborima 19. svibnja reći dosta, kazala je Mađerić

HDZ-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Margareta Mađerić rekla je danas da aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predstavlja frakciju SDP-a u Gradu Zagrebu te da on i SDP na predstojećim lokalnim izborima ne smiju dobiti povjerenje građana jer su ga iznevjerili, godinama rastrošnički i netransparentno trošili proračunski novac te gradski proračun i proračun Zagrebačkog holdinga doveli na rub bankrota.

"Imali su previše prilika i šansi. Predugih 13 godina uništavali su Grad Zagreb i zato ćemo im na lokalnim izborima 19. svibnja reći dosta", kazala je Mađerić na obilježavanju 23. obljetnice osnivanja HDZ-a, područnog odbora Trnje. Napomenuvši kako iza nje nema raznoraznih lobija i interesnih skupina, istaknula je da, kada postane zagrebačka gradonačelnica, nikome ništa neće biti dužna osim Zagrepčankama i Zagrepčanima i Gradu Zagrebu.

Osvrćući se na, kako je rekla medijske spinove, da će članovi HDZ-a glasati za Bandića, Mađerić je rekla da se to neće dogoditi jer "Milan Bandić predstavlja 'crveni Zagreb', a mi želimo 'plavi Zagreb', što je boja našega Grada". Dodala je i da SDP u Gradu Zagrebu ima dva kandidata za gradonačelnika – Milana Bandića i Rajka Ostojića, koji građanima daje nerealna obećanja. HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba kazala je da više neće dozvoliti da se u Zagrebačkom holdingu gradski novac troši na SDP-ove partijce i njihove povlastice. "U Direkciju Holdinga ulazi se sa SDP-ovom partijskom iskaznicom, broj rukovodećih mjesta su sa 20 povećali na 170, a apsolutno se ne brinu za kvalitetu usluge i za ono za što su osnovani, već samo za svoje fotelje i povlastice", naglasila je.

Navodeći da će rješiti i problem nezaposlenosti, Mađerić je kazala de će poticati malo i srednje poduzetništvo, a gradske poslovne prostore koji u središtu grada zjape prazni dat će uz simboličnu cijenu obrtnicima i poduzetnicima jer su ih Bandić i SDP bacili na koljena. "Obrtništvo i poduzetništvo moraju biti motor razvoja Grada Zagreba koji je upravo prepoznatljiv po svojim vrijednim obrtnicima", rekla je. Uz to, založiti će se da svako zagrebačko dijete ima mjesto u vrtiću.

Kritizirajući kako aktualna zagrebačka vlast nije ništa učinila po pitanju privlačenja sredstava iz fondova Europske unije, Mađerić je sramotnim ocijenila da su jedinice lokalne samouprave, veličine jednog zagrebačkog mjesnog odbora, povukli više novca iz EU fondova nego Grad Zagreb. "Problema je mnogo i ja znam kako ću ih riješiti. HDZ ima program i rješenje, ali nećemo nuditi ono što je nerealno i što nećemo moći ispuniti. Nećemo vam govoriti kao što vam Rajko Ostojić, Zoran Milanović i Milan Bandić obećavaju, a onda kada dobiju povjerenje druga je priča", rekla je Mađerić.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić kazao je da su predstojeći lokalni izbori od ključnog značaja za HDZ i Hrvatsku, jer pobjeda HDZ na njima je jedina šansa da se Hrvatska izvuče iz gospodarske i moralne provalije u kojoj se sada nalazi. Tvrdeći da će HDZ povjerenje građana vratiti radom i poštenjem, kazao je da je zagrebačka organizaciju u posljednja dva i po mjeseca jača za 1567 novih članova, dok su iz nje istupila 43 člana.

Komentirajte prvi

New Report

Close