Bandić poručio SDP-ovcima da idu na teren

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. travanj 2014. u 14:52
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Moj im je savjet da umjesto pressica, kancelarija i ispraznih govora idu na teren, ako ikad misle doći ponovno na vlast u Zagrebu, jer ja se neću vratiti u SDP, a zadnji čovjek koji ih je vodio na teren bio je Bandić, kaže Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je danas zagrebačkim SDP-ovcima kako im bi bilo bolje da idu na teren i osjete puls ljudi, umjesto što sazivaju konferencije za novinare nezadovoljni jer se o SRC Svetice, točki koju su oni predložili za raspravu na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine, počelo raspravljati tek oko pola sata prije ponoći.

"Moj im je savjet da umjesto pressica, kancelarija i ispraznih govora idu na teren, ako ikad misle doći ponovno na vlast u Zagrebu, jer ja se neću vratiti u SDP, a zadnji čovjek koji ih je vodio na teren bio je Bandić", rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

"Ako krenu sada na teren, za 10 do 15 godina mogu doći u zonu odgovornosti da upravljaju ovim gradom. Meni je trebalo 10 godina, a s obzirom na to da oni nisu pametniji ni bedastiji od mene, i njima će trebati 10-ak godina", dao je Bandić "besplatan savjet" gradskim SDP-ovcima.

Što se tiče kasne rasprave o SRC-u Svetice, Bandić je lakonski odgovorio kako je "uvijek vrijeme da se razgovara o bitnim stvarima".

Na upit novinara je li greška što se sjednica Gradske skupštine nije održala u ožujku, s obzirom na to da je jučer od 50 odrađeno tek osam točaka, Bandić je odgovorio "što bi bilo kad bi bilo".

Rekao je da Poslovnik o radu Gradske skupštine može riješiti puno toga, primjerice da stanke ne moraju uvijek trajati po 30 minuta, već mogu završiti i nakon pet minuta.

Budući da će Poslovnik trebati mijenjati, treba ostaviti predsjedavajućem diskreciono pravo određivanja stanke, ali to ne smije služiti onima koji hoće stankama razvlačiti raspravu po tri, četiri sata.

Bandić je kazao da su mnogi zastupnici sada prvi put u Gradskoj skupštini, a radi se mladim ljudima koji vole da ih "tetke, mame i bake gledaju na televiziji", jer "nema jačeg erosa od političkog erosa".

"Ti mladi ljudi vježbaju pred ogledalom, neki od njih imaju svoje ljude koji ih slikaju pa to puštaju doma, to sve spada u demokratsko odrastanje", rekao je Bandić.

Komentirajte prvi

New Report

Close