Bandić ponudio ostavku bude li Zagrebu blokiran račun

Autor: Agencija VLM , 12. listopad 2012. u 15:16
Milan Bandić (PXL)

’13 godina upravljam gradom i nisam se nikada osjećao tužnijim, jadnijim i blesavijim’

Gradonačelnik Milan Bandić ponudio je ostavku ukoliko Ministarstvo financija realizira svoj naum, odnosno u ponedjeljak blokira Grad Zagreb zbog duga od 337 milijuna kuna. Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare održane zbog spora koji vodi s ministrom Slavkom Linićem.

– Već 13 godina upravljam gradom i nisam se nikada osjećao tužnijim, jadnijim i blesavijim. Ovdje se radi o pravnom, financijskom i moralnom nasilju na mene i moje suradnike, i ako treba ja sam spreman dati ostavku, samo da se s ovim prestane – kazao je Bandić. Kako tvrdi pročelnik gradskog ureda za financije, Slavko Kojić, ne postoji nikakav pravni temelj niti uporište zbog kojega bi grad trebao državi platiti spomenutu svotu.

– Ne mogu uvjeriti te ljude u neispravnsot tumačenja zakona. Ne postoje nikakvi pravni temelji da se rješenje ministarstva izvrši i apeliram da svoju odluku odgode – kazao je Kojić. Ukoliko država sjedne na gradski račun, biti će upitno puno toga, a već su stigla i prva pisma rejting kuća i banaka. – Upleteni smo u međunarodni sustav financija. Agencije i banke već nam šalju pisma i traže odgovor što se to događa u gradu – upozorio je Kojić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Autisti su ljudi koji jednostavno ne mogu doživjeti empatijski svoju okolinu, druge ljude, svoje bližnje. To je poremećaj koji gotovo da blokira funkcioniranje u realnosti. Problem je što je negativnom selekcijom došlo do pojave kadroviranja gdje u nedostatku kadrova političke stranke na vodeća mjesta u društvu stavljaju i autistićne ljude bez empatije. Drugi je problem što za stvoriti elitu društva koja bi kompetentno i odgovorno vodila društvo, trebaju generacije koje onda selekcijom iznjedre najsposobnije članove društva . Ti zbilja postaju elita jer se među tim najsposobnijima iskristaliziraju i oni najeduciraniji sa stvarnom moralnom i intelektualnom “težinom”. Ponavljam za to su potrebne generacije pa takve elite mogu imati npr. Austrijanci, Mađari, Česi, Srbi, Englezi itd. itd. U državi u kojoj se “elita” stvarala samo 20 godina , došlo je i do užasa kriminalne pljačke pa je selekcija vršena među nekompetentnima, prema interesima uskih interesa interesnih grupa i tu su korijeni ludila zbog kojega nam i najvjerniji saveznik Njemačka od prije nekoliko dana počinje okretati leđa proglašavajući nas nesposobnima za ulazak u Europu.

Aha. Ti to kao Sanader. Pa njemu nije pomoglo.

New Report

Close