Bandić: Ponuda Grada Zagreba za Imunološki zavod je najbolja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. kolovoz 2014. u 11:43
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

“Ne da ostajemo u utrci za Imunološki zavod, nego smo mi jedini, istinski i pravi ponuđač”, rekao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je danas Vladu, premijera i resornog ministra da što prije sjednu i dogovore se o ponudi Grada Zagreba za kupnju Imunološkog zavoda ustvrdivši da je to najbolja ponuda.

"Ne da ostajemo u utrci za Imunološki zavod, nego smo mi jedini, istinski i pravi ponuđač", odgovorio je Bandić na pitanje je li Zagreb i dalje zainteresiran za Imunološki.

"Ne može biti bolje ponude od Grada Zagreba uz jamstvo tri stvari – da ostavimo sve djelatnike da rade, da sva tri derivata iz krvi budu i dalje zaštitni znak Imunološkog zavoda i da to ostaje kao zagrebački i hrvatski brend", istaknuo je.

Bandić je to izjavio uoči za danas zakazane skupštine dioničara Imunološkog zavoda na kojoj bi trebale biti donesene važne odluke, nakon čega će Povjerenstvo za odabir strateškog partnera odlučiti o najpovoljnijem modelu kupnje i dokapitalizacije te kompanije, kojim će se zaštititi strateški interes države.

Bandić je upozorio i kako se na lageru skladišti krvna plazma, za koju još nema rješenja.

"Idemo zajedno riješiti taj problem. Grad Zagreb je spreman uložiti koliko treba – 20, 30 milijuna eura da sačuvamo taj brend koji je star preko sto godina. Čekamo sutra poziv da sjednemo i dogovorimo se. Rebalans proračuna imamo u desetom mjesecu, prema tome, osigurat ćemo para koliko treba, samo idemo to spasiti", poručio je Bandić.

Pozvao je vrijedne djelatnike Imunološkog zavoda da izvrše pritisak na resornog ministra i da sjednu za stol i to dogovore.

Ustvrdio je da će u suprotnom, ako to uzme privatnik, on uzeti samo jedan derivat od ova tri koji Imunološki zavod radi, a ostalo će ukinuti i poslati dvije trećine ljudi na burzu.

"A mi jamčimo ostanak svih ljudi, proizvodnju sva tri derivata te da će zavod ostati u našem gradu i zemlji i da će biti zaštitni znak Zagreba i Hrvatske. Ali bez ikavog politiziranja, bez ikakve pompe", rekao je Bandić danas nakon što je u Prečkom s predsjednicom Zaklade Sierra Višnjom Vranešić položio kamen temeljac za gradnju Centra za skrb o bolesnoj djeci.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bandiću zašto ne rješavaš ono što je tvoj posao?

Na primjer smetlište na Jakuševcu ili onaj pročiščavač otpadnih voda koja si višestruko preplatio, a nisi ga završio.

i Kada će se smanjiti prirez u Zagrebu?

Zagreb postao selo, čak se i vrtovi otvaraju.

Kada će to smanjenje računa HOldinga koje su obećao u predizbornoj kampanji?

I zakaj si tak nervozan?

Netko ti je stao na sjenu, zar ne?

New Report

Close