Bandić osniva novu tvrtku koja će se baviti obnovom sportskih objekata?

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2019. u 09:43
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U Gradu tvrde da upravo Europske investicijske banke inzistiraju da se za ovakve projekte osnivaju zasebne tvrtke, koje su u vlasništvu Zagreba, baš zbog transparentnosti kako bi se svaka kuna mogla kontrolirati.

Na sjednici Zagrebačke skupštine jedna od točaka trebala bi biti i osnivanje nove tvrtke koja bi se u Zagrebu trebala baviti isključivo obnovom sportskih objekata i koja bi u svom temeljnom kapitalu trebala imati vrijedne sportske nekretnine. Idejni začetnik osnivanja nove tvrtke 'Sportski objekti' je  – Slobodan Ljubičić, bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, koji je sve izložio gradonačelniku Milanu Bandiću, a ovaj je, pak, bez konzultacija sa skupštinskim koalicijskim partnerima, odlučio odluku o osnivanju tvrtke staviti na dnevni red sjednice. 

Kako piše Jutarnji list, osim Arene Zagreb koja jedina zadovoljava sve uvjete, ostala sportska infrastruktura je na iznimno niskoj razini.

– Maksimir propada već dulji niz godina, Dom sportova također puca po šavovima, a o plivalištu na Šalati da ne govorimo. Riječ je o nekretnini u srcu grada koja je ruglo. Slična stvar je i s kompleksom Cibona. Što se više ti objekti budu prepuštali vremenu, to će više propadati, a njihova obnova će biti sve skuplja – kazali su Jutarnjem listu sugovornici iz Grada. navodno su već uspostavili kontakte s komercijalnim bankama koje bi financirale projekte. 

U Gradu tvrde da upravo Europske investicijske banke inzistiraju da se za ovakve projekte osnivaju zasebne tvrtke, koje su u vlasništvu Zagreba, baš zbog transparentnosti kako bi se svaka kuna mogla kontrolirati.

Ako se nova tvrtka izglasa, navodno je prvi projekt obnova Šalate.

Natkrio bi se bazenski kompleks, proširio postojeći 50-metarski bazen, a dogradio bi se još jedan 25-metarski bazen za učenje plivanja ali i za rekreativne svrhe. Obnova bi stajala oko 200 milijuna kuna i u Gradu vjeruju da bi s mogla realizirati kroz dvije i pol godine. Grad bi za Šalatu na rok od 10 godina plaćao oko 22 milijuna godišnje kroz hipotekarni kredit. 

Nakon Šalate, po istom principu krenulo bi se u obnovu  Maksimira, Cibone, Doma Sportova, Svetica… Prema nekim procjenama, obnova svih sportskih objekata u Zagrebu koštala bi oko 150 milijuna eura.

Komentari (4)
Pogledajte sve

AGROKOR će biti pi.. dim kad se ovaj izvrne što će ZG doći na naplatu

A naziv firme ce biti “Pranje novca”.doo

“upravo Europske investicijske banke inzistiraju da se za ovakve projekte osnivaju zasebne tvrtke, koje su u vlasništvu Zagreba, baš zbog transparentnosti kako bi se svaka kuna mogla kontrolirati.”

ovi sigurno ne poznaju kuMikija

Prvi projekt uzeti kredit od 300 mil. kuna na ime hipoteke da pokrpa proračun.

New Report

Close