Bandić o GSV-u: Belošević je avanzirao, ja sam malo pao ‘za štengu’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2013. u 16:43
Milan Bandić / Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebačko Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) na današnjoj je sjednici dogovorilo plan rada za 2013. godinu.

Zagrebačko Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) na današnjoj je sjednici dogovorilo plan rada za 2013. godinu i prihvaćen je prijedlog poslodavaca da se o realizaciji kapitalnih projekata raspravlja svaka četiri mjeseca, izvijestio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić.

Dogovoreno je da pratimo tempo i dinamiku, da informiramo GSV i da s prijedlozima i sugestijama zajedno popravimo ono što možemo, istaknuo je zagrebački gradonačelnik. Bandić je najavio je da će, prema redovitoj rotaciji svake godine, umjesto njega GSV-om u idućem razdoblju predsjedavati predstavnik sindikata Damir Belošević. Predstavnica poslodavaca Boška Trbojević i Bandić bit će njegovi zamjenici. "Tim koji dobro radi ostaje isti, samo se malo rotiramo, Damir (Belošević) je avanzirao, ja sam malo pao 'za štengu', a Boška ostaje na istoj razini i idemo dalje zajedno", pojasnio je gradonačelnik.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić izvijestio je članove GSV-a o netom završenim pregovorima sa sindikatima i popisu aneksa kolektivnog ugovora nakon dva mjeseca uspješnih pregovora.

S dnevnog reda je skinuta točka o stanju i problemima prometa u gradu Zagrebu do sljedeće sjednice, najvjerojatnije u ožujku, kako bi se materijali bolje pripremili i usuglasili među socijalnim partnerima i s matičnim uredom. To je jedna od najbitnijih stvari u gradu Zagrebu, ocijenio je gradonačelnik Bandić i pozdravio takvu odluku.

Komentirajte prvi

New Report

Close