Bandić: Nulta tolerancija prema svakoj nezakonitoj radnji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. svibanj 2013. u 18:26
Milan Bandić (Foto: Boris Scitar/VLM)

To vrijedi za svakog člana Gradske uprave – od onog s najnižim stupnjem odgovornosti do samog gradonačelnika, naglašava Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas kako je njegov politički imperativ, kao i imperativ Gradske uprave u zadnjih trinaest godina, 'nulta stopa' tolerancije prema svakoj eventualnoj nepodopštini, propustu ili možebitnoj nezakonitoj radnji bilo koga – od čistačice do samog gradonačelnika.

"I u ovom konkretnom slučaju koji je 'razotkrio' Jutarnji list, Gradska uprava sa mnom na čelu zastupa ista načela i podupire nadležne institucije da do kraja i bez ostatka raščiste eventualne dvojbe i moguće propuste pa i možebitne nezakonite radnje ukoliko ih je bilo", istaknuo je u priopćenju Bandić.

Dodao je da ako je netko iz bilo kojih razloga ili nakana u posljednjih 13 godina počinio bilo kakvo nečasno ili kažnjivo djelo i za to postoji sumnja ili svjedoci – čvrsto podržava nadležne državne institucije da takve eventualne slučajeve istraže i razriješe na zakonit način.

To vrijedi za svakog člana Gradske uprave – od onog s najnižim stupnjem odgovornosti do samog gradonačelnika, naglašava Bandić.

Dodavši kako je uvijek vrijeme za istrage i borbu protiv korupcije, Bandić ističe da se ne može oteti dojmu kako je plasiranje takvih bombastičnih članaka samo desetak dana prije izbora u Zagrebu, usmjereno prema nekim drugim ciljevima, koji s nultom stopom tolerancije prema korupciji i kriminalu nemaju mnogo veze.

"Ali zato, kako se čini, imaju veze s predizbornim sklonostima i interesima. Vjerujem da će Zagrepčanke i Zagrepčani i to prepoznati", naglašava Bandić.

"Jutarnji list" danas je objavio kako je USKOK još 11. travnja pokrenuo istragu protiv Bandićevih bliskih suradnika – pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davora Jelavića, njegove pomoćnice Vesne Lubin te direktora tvrtke Gamont, Petra Gavrilovića, i nadzornika radova Mladena Siketića, zbog sumnje da su zlorabili svoj položaj i ovlasti te oštetili proračun Grada Zagreb za čak pet milijuna kuna. Prema medijskom navodu, Jelavić i Lubin sumnjiče se da su pogodovali tvrtki Gamont, koja je bila zadužena za izgradnju temelja za nadstrešnice na autobusnim i tramvajskim stajalištima.

Komentirajte prvi

New Report

Close