Bandić: Nećete plaćati provjeru plinskih instalacija iz svog džepa

Autor: Agencija VLM , 18. siječanj 2013. u 15:12
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Gradska plinara realizira dobit od 20 do 25 milijuna kuna i neka izvole gospoda provjeru ispravnosti i nepropusnosti instalacija uklopiti u cijenu standardne usluge.

Provjeru ispravnosti i nepropusnosti plinskih instalacija koja bi se prema nedavnoj odluci Hrvatske energetske agencije (HERE) trebala početi provoditi s početkom ove godine, neće platiti Zagrepčani. Tako je kazao gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare. Naime, uslugu provjere trebalo bi od 250 do 300 kuna platiti 250 tisuća kućanstava u Zagrebu, a to bi trebali činiti svakih osam do deset godina.

– Gradska plinara realizira dobit od 20 do 25 milijuna kuna i neka izvole gospoda provjeru ispravnosti i nepropusnosti instalacija uklopiti u cijenu standardne usluge. Građani koji se griju na plin i koji bi to trebali platiti od 1. siječnja, neće to platiti. Ukoliko Gradska plinara ne posluša, imamo način da ih na to privolimo – kazao je gradonačelnik. Bandić se spomenuo i nedavnih najavljenja o poskupljenju vode od pet posto.

– Sljedeći tjedan udarit ćemo na Hrvatske vode i očitovati se o toj temi – dodao je gradonačelnik Bandić. Na novinarsko pitanje tko je odgovoran za skidanje snijega s krova, kazao je da je odgovoran on, te da će uskoro grad Zagreb dobiti pomoć kako bi se građan osigurali od eventualnih posljedica padanja snijega s krovova.

– Moj klega Davor Jelavić dogovorio je sa splitskim županom Sanaderom i uskoro stiže deset vozila s hidraulikom s pomoću kojih ćemo skidati snijeg s krovova – kazao je gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close