Bandić Ministarstvo financija usporedio s četnicima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. listopad 2012. u 14:43
Milan Bandić (PXL)

Kritiku na rad gradonačelnika Zagreba Milana Bandića u prvoj polovici ove godine, ali i na njegove ranije poteze iznijeli su danas i vladajući i oporbeni klubovi.

Kritiku na rad gradonačelnika Zagreba Milana Bandića u prvoj polovici ove godine, ali i na njegove ranije poteze iznijeli su danas i vladajući i oporbeni klubovi u zagrebačkoj Gradskoj skupštini s tim da su iz HDZ-a poručili da je za sadašnje stanje u gradu, osim Bandića, kriv i SDP.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i kluba gradskih zastupnika SDP-a Davor Bernardić upozorio je u raspravi o izvješću gradonačelnika od 1. siječnja do 30. lipnja 2012., koje zastupnici nisu prihvatili, da problem stanovanja hrvatskih branitelja u Zagrebu nije riješen zadnjih 11 godina, da su projekti i izgradnja u blokadi zbog ispravaka prostornih planova, a nagomilala su se dugovanja.

"Žalosno je da je gradski proračun bio pred blokadom", kazao je Bernardić i dodao da je gospodarska slika grada i lošija uzme li se u obzir prenesenih 800 milijuna kuna lanjskog duga, kao i 41 tisuća nezaposlenih.

Danira Bilić (HDZ) navela je da se treba sjetiti na ono što nije učinjeno ili nije dobro učinjeno ustvrdiši da je, osim gradonačelnika, za to krivac i SDP. "SDP je sudionik i onog dobrog i onog lošeg što se dešavalo dugi niz godina", kazala je ponovivši da su u HDZ-u nezadovoljni sadašnjim stanjem u Zagrebu i nagomilavanjem problema. Iz SDP-a su im odvratili kako Bandić već tri godine nije član njihove stranke.

Nakon što je Božica Šolić (HDZ) u pojedinačnoj raspravi inzistirala na podjeli krivnje između SDP-a i Bandića za loše stanje u Zagrebu, Goran Kutlić (SDP) je poručio kako im je sada jasno da HDZ podržava Bandića kao svog kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

To je opovrgnula Margareta Mađerić (HDZ) navodeći kako je Bandić 12 godina bio najbolje što su iz SDP-a mogli ponuditi i kako dan-danas podržavaju njegovu politiku što dokazuju svake godine izglasavanjem proračuna poručujući im da vlast zbog vlasti ne vrijedi puno.

"Hoće li na izborima pobijediti učitelj ili učenik ili pak HDZ, vidjet ćemo", rekla je i dodala da SDP treba smoći snage i reći da je odgovoran umjesto da sukobe i netrpeljivosti s Bandićem prebacuje preko njihovih leđa. Raspravu je prekinuo Jurica Meić (SDP) rekavši kako je prerano i neproduktivno ući u predizbornu kampanju kad je do izbora još šest-sedam mjeseci.

"Gradonačelnikovo izvješće sigurno neće dobiti Nobelovu nagradu za književnost, ali bi moglo dobiti nagradu za neko drugo područje. To izvješće je fikcija i u velikoj mjeri uopće ne odražava bitne elemente rada gradonačelnika", ustvrdio je nezavisni zastupnik Josip Kregar.

Gradonačelnik Milan Bandić je pozvao gradske zastupnike da budu korektni kada spominju njegovo ime i kandidaturu na izborima.

"Budite bar malo korektni i pustite me na miru. Prije tri godine izašao sam iz SDP-a i odabrao svoj put, ali nisam manje socijaldemokrat nego prije. To je moj izbor i poštujte to", poručio je Bandić gradskim zastupnicima.

Dodao je i da ni s kim nije u političkom sukobu. "Izgradnja fontana i uređenje Cvjetnog trga su moja gradonačelnička vizija. Možda bi vi izabrali nešto drugo, ali nemojte mi govoriti da nešto radim protuzakonito", kazao je Bandić i izrazio čuđenje zbog optužbi oko uređenja zagrebačkog središta kad su ga, kazao je, prije isti optuživali da je "ruralni tip".

Zastupnicima u Gradskoj skupštini zamjerio je i što su podržali povrat 337 milijuna kuna državi iako se još vodi bitka o tome čiji je to novac. "Pitam vas za koga vi radite – za grad ili za državu?", upitao je Bandić i ocijenio neprimjerenim prijetnje blokadom gradskog proračuna dodajući kako su hrvatske gradove zadnji put blokirali četnici, a ta njegova tvrdnja izazvala je buru negodovanja među zastupnicima.

Spočitnuo je zastupnicima i što nisu govorili o njegovom polugodišnjem izvješću nego i radu proteklih godina, a oni su mu odvratili kako je dobro da je ovaj put na sjednici kad se o tome raspravlja, što ranije nije bio slučaj.

Bandić je tijekom aktualnog sata poručio građanima koji se koriste javnim gradskim prijevozom da se ne moraju registrirati u tramvaju i autobusu odgovarajući na zastupničko pitanje Vesne Brezić (HSU) zašto se građani, a poseban je to problem umirovljenicima, moraju registrirati ako imaju godišnje karte.

"Ako imaju pokaz, ne moraju se registrirati, jer su s kupnjom pokaza svoju dužnost obavili", rekao je Bandić dodavši da se očito radi o nekoj umotvorini Zagebačkog holdinga.

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga, Ivo Čović, rekao je da ne postoji javni prijevoz u nijednom gradu u Europi u kojem se na neki način ne treba registrirati. Napomenuo je da je to potrebno zbog prikupljanja statističkih podataka koji omogućuju da se neke linije pojačaju ili smanje. Čović je iznio podatak da javnom gradskom prijevozu dnevno nedostaje milijun kuna. Četiri milijuna dnevno košta prijevoz, a samo milijun dobijemo od prodanih karata i dva milijuna od subvencija. Milijun nedostaje, pa moramo što racionalnije upravljati, upozorio je Čović.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pa imalo se je za besplatni Zet prijevoz, imalo se za nekakvu najskuplju utrku snježnu, dijelilo se šakom i kapom.

Normalno nije se dijelio svoj novac, al se dijelilo kumovima, pa stadionu, pa Dinamu.

Gospodo branitelji, a zašto Vi mislite da uopće se gradonačelnik sjeti na VAS osim prije nekakvih izbora.

A da i neki zahodi su imali prednost. Sve Vam je to stvar perspektive.

Kad je netko nesposoban, je nesposoban, makar si umišlja da je lijevi purger.

desni žep !

[emo_beztona][emo_palacd]

Nedostaje vam novaca u javnom prijevozu…
a jeftinije se vozit taksijem nego vašim javnim prijevozom bravo majstori…
možda da poskupite tranvajsku kartu..
evo ja predlažem da cijena bude kao avionske karte Zagreb Dubrovnik

New Report

Close