Bandić kupuje 4,5 milijuna kuna skuplje autobuse zbog bizarnog razloga

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2017. u 08:58
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na natječaj se ukupno javilo pet ponuđača. Tri ponude, među kojima i Solarisova, je odbačena kao nevaljale.

Deset novih zglobnih autobusa Zagrepčani će platiti 4,2 milijuna eura (uključen PDV) odnosno oko 31,5 milijuna kuna. Nudila se i za 4,5 milijuna kuna jeftinija varijanta, međutim gradski oci odbacili su ponudu poljskog Solaris Busa samo zbog 50 Nm nižeg okretnog momenta motora njihovih autobusa. Prometni stručnjaci su tvrdili kako to ne igra nikakvu ulogu, ali uzalud.

Na natječaj se ukupno javilo pet ponuđača. Tri ponude, među kojima i Solarisova, je odbačena kao nevaljale, piše tportal.

U konačnici je 2. veljače odabran njemački MAN kojeg je zastupao Porsche Leasing. Nijemci su ponudi cijenu s PDV-om od 4,2 milijuna eura, dok su se Poljaci natjecali s cijenom od 3,6 milijuna eura.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentari (7)
Pogledajte sve

To dolazi u obzir samo ako Poljaci kupe naše niskopodne tramvaje.Nije naš narod još zaboravio legendarne električne “gomulke” pa kako će to zaboraviti jedan Bandić?!

nemačka medicina je najbolja na svetu


Razumna odluka. I sam bi.platio vise za njemacki proizvod, nego za poljski, talijanski, francuski.itd

a joj, još jedan bauštelac..znači bolje je a-klasa nego ferrari..bravo majstore. nikad nisi iskusio ono što valja pa laprdaš…ne zamjeram. ne znaš za bolje od golfa.

Da bi pisali o nekoj temi, o njoj nešto morate i znati. A ovoj temi, vi ne da ništa ne znate, nego pojma nemate.Ići uspoređivati jedan MAN sa nekakvim poljskim proizvođačem je više nego sumanuto. Morate znati kako se kod odabira mora računati i o ekonomičnosti i da je namjena tih vozila da voze putnike a ne da čekaju na red u servisu.Nadalje, i o servisnoj mreži proizvođača, dostupnosti dijelova i još puno toga. I zato je bolje da niti ne dodirujete tastaturu nego da pišete ovakve g….sti.

New Report

Close