Bandić ipak isplaćuje pune božićnice radnicima Zagrebačkog holdinga

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2018. u 11:46
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sve je dogovoreno jutros na sastanku gradske uprave i sindikata Holdinga.

Predsjednik Sindikata komunalnih radnika Hrvatske Želimir Hercigonja potvrdio je u petak da je na sastanku sindikalnih predstavnika s gradonačelnikom Milanom Bandićem postignut dogovor o isplati preostalog dijela božićnice od 1634 kune zaposlenima u Zagrebačkom holdingu, ZET-u i Zagrebačkom velesajmu, tako da će ipak dobiti božićnice u punom iznosu od 2884 kune, kao što je predviđeno kolektivnim ugovorom.

Gradonačelnik je shvatio da nam ne može retrogradno smanjivati prava za 2017. godinu, rekao je Hercigonja Hini dodavši kako je Bandić naložio predsjednici Uprave Zagrebačkog holdinga Ani Stojić Deban da to učini u roku dva do tri dana.

Što se tiče tužbi, rekao je da su sindikati vjerovali u postizanje dogovora, ali su neki radnici već podnijeli tužbe zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora.

Gradonačelnik nam je rekao da mu je to bila vrlo teška odluka i za ovu godinu najavio oštru reviziju i smanjenje svih materijalnih prava, kaže Hercigonja.

Bandić nam je izložio situaciju – Holding ostvaruje sve manje dobitke, a slijedom primjene novog Zakona o zbrinjavanju i razvrstavanju otpada povećat će se rashodna strana. On ne želi dio tih troškova prebaciti na građane, pa bi cijena odvoza otpada navodno trebala ostati ista. Najavio je da, ne dođe li do revizije prava, prijeti kolaps sustava, rekao je Hercigonja.

Sindikalci su zatražili da se u roku 10 dana Uprava holdinga očituje o zahtjevu za imenovanjem pregovaračkog tima za kolektivne pregovore, s obzirom da su nastupile statusne promjene nakon što su iz sastava Holdinga izdvojeni ZET i Zagrebački velesajam.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Zar nije spomenuo ostavku, pardon abdikaciju ako ne bude po njegovom?

Zar stvarno je netko sumnjao da će svojim Bosancima koje je podijelio poslove i stanove po Zagrebu oduzeti božićnicu od 2.800 kn.

Zašto ne daju izvještaj za 2017. godinu da vidimo koliko je HOLDING i Zagreb zaradio, pa su zasluženo dobili tako veliku božićnicu.

Pa kad se ima toliko love neka smanji prirez s 18 na 5 %.

Pa će i zagrepčani godišnje uštedjeti jednu božićnicu.

Niste sposobni platiti STRUČNI PRAVNI TIM od 3 čovjeka , koji bi napravio korekcije KOlektivnih ugovora
za Zagrebački holding ..a zatim, kao vlasnici istog , takve izmjene PRAVILNIKA i što prije izglasati ….
i staviti ih u primjenu……nego sebi dozvoljavati- da se šačica – djelatnika – ucjenjuje…?

To Miki uvijek si bio vjerodostojan.

New Report

Close