Do 16,30 sati odaziv manji 9,5 posto u odnosu na studeni

Autor: Poslovni.hr/H , 11. rujan 2016. u 16:30
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Do 16,30 sati izlaznost na glasačka mjesta je 37,5 posto, što je gotovo 9, 5 posto manje birača izašlih na nedjeljne prijevremene parlamentarne izbore u odnosu na redovite parlamentarne izbore prije deset mjeseci, pokazuju podaci Državnog izbornog povjerenstva (DIP) od 17 sati.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obavio je glasovanje nedugo nakon što su se u 7 sati otvorila birališta. U Karlovcu je glasao i Ivan Vilibor Sinčić te naveo da očekuje veliku izlaznost. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je kako izborne rezultate dočekuje opuštenije nego ikad prije. Predsjednik HDZ-a Andreju Plenkoviću bilo bi drago da što veći broj građana izađu na birališta.

U Hrvatskoj su se u nedjelju u 7 sati otvorila birališta na kojima je  3, 74 milijuna birača imalo priliku po drugi put u samo deset mjeseci odlučivati o sastavu Hrvatskoga sabora i o tome tko će imati priliku sastaviti novu hrvatsku vladu, u inozemstvu će se glasovati drugi dan.

Za 151 zastupničko mjesto natjecalo se oko 2.500 kandidata, prosječno starih 47, 5 godina. Biračima se u jedanaest jedinica nudilo 177 listi i 29 kandidata u XII. manjinskoj jedinici. 
Prijevremene izbore nadziralo je oko 12 tisuća promatrača, najviše HDZ-ovih, gotovo osam tisuća. Na provedbi izbora  angažirano je gotovo 80 tisuća ljudi.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

http://www.vijesti.rtl.hr/parlamentarni-izbori-2016/1965031/prije-izlaska-na-izbore-donosimo-vam-jos-jedan-podsjetnik-kako-ispravno-glasati/

Ako zaokružim listu i jednog na listi da li se to raluna kao dva glasa ?

New Report

Close