Bandić: Da se mene pita, garaža bi bila 20 kuna

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2018. u 09:07
Foto: Matija Habljak / Pixsell

“Nije riječ o socijalnoj kategoriji”.

Moraju “podijeliti sudbinu običnih ljudi”, zato gradonačelnik Milan Bandić, kako je jučer objasnio, predlaže da se zastupnicima u Skupštini smanji naknada za pet posto. Ne moraju je ipak, čini se, dijeliti do kraja jer amandman koji su na taj prijedlog dali GLAS-ovci, a njime se naknade žele smanjiti za trećinu, nazvao je “bedastoćom”, piše Večernji list.

– Naša namjera nije bila da uzimamo te male naknade zastupnicima, nego da na simboličan način pokažemo da korespondiramo s vremenom – objasnio je gradonačelnik pa odgovorio i HDZ-ovcu Andriji Mikuliću koji mu je prekjučer poručio da i sebi smanji plaću. To je već napravio, rekao je Bandić, i to za deset posto, “što bi predsjednik Skupštine trebao znati”. A na današnjoj sjednici raspravljat će se i o radovima na Trgu žrtava fašizma jer zastupnici GLAS-a i Lijevi blok traže da se hitno prekinu.

– Rekao sam izvođačima da ništa ne prepuste slučaju i da ondje naprave sve kako Bog zapovijeda, pa makar mjesec dana produljili radove, tako da oni mogu više prosvjedovati. A što njima drugo preostaje nego da mitinguju, a na nama je da radimo – rekao je Bandić koji se osvrnuo i na poskupljenje parkiranja. Da se njega pita, kazao je, garaža u centru trebala bi biti 20 kuna “jer nije riječ o socijalnoj kategoriji”.

Komentirajte prvi

New Report

Close