Čelnik Microsofta u HT-u potpisao sporazum o zajedničkom nastupu na tržištu

Autor: Bernard Ivezić , 04. studeni 2013. u 17:00
Steve Ballmer; Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U HT-u se Ballmer susreo s Mudrinićem. Partneri će surađivati u razvoju usluga vezanih uz Windows uređaje i usluge u oblaku za privatne korisnike i tvrtke.

Vlada RH i Microsoft potpisali su u ponedjeljak tijekom boravka generalnog direktora softverskog diva Stevea Ballmera sporazum Education Transformation Agreement kojim se Microsoft obvezao omogućiti besplatno korištenje Office 365 za 550 tisuća učenika, studenata i nastavnika vrijedan 12,5 milijuna dolara. U ime Vlade sporazum je potpisao ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, a u ime Microsofta Steve Ballmer.

Ministar Jovanović kaže da se uvođenjem novih IT tehnologija povećava konkurentnost Hrvatske na globalnom tržištu.

"Glavni cilj sporazuma je osposobljavanje nastavnika i nositelja obrazovnih procesa u izgradnji izvrsnog sustava obrazovanja koje je usklađeno s potrebama društva", kaže Jovanović.

Steve Ballmer je izjavio da tehnologija omogućuje studentima da ostvare svoje snove.

"Ministar Jovanović i ja se slažemo da je transformacija obrazovanja u Hrvatskoj ključna za dugoročan uspjeh zemlje. ETA je pozitivan korak naprijed u unapređenju suradnje privatnog i javnog sektora potrebnog kako bi se osiguralo da mladi u Hrvatskoj budu spremni za budućnost", kaže Ballmer.

Dodao je da prava cijena dostave Office 365 studentima, učenicima i nastavnicima neće biti baš ukupno 12,5 milijuna dolara nego manje, ali da je bitna namjera i korist koju dobivaju mladi ljudi.

"Trošak dostave nije toliko velik, ali mislim da studenti to trebaju. Za Microsoft je to mudro ulaganje i bitno za budućnost Hrvatske", naglašava Ballmer.

Prethodno je s premijerom Milanovićem Ballmer razgovarao o partnerskog eko-sustava s više od 1100 tvrtki i razgovarali o Microsoftovim ulaganjima u Hrvatsku.

U HT-u se Ballmer susreo s Ivicom Mudrinićem i potpisao Sporazum o suradnji i zajedničkom nastupu na tržištu. Partneri će iskoristiti sinergije i surađivati u razvoju usluga vezanih uz Windows uređaje i usluge u oblaku za privatne korisnike i tvrtke.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić najavio je namjeru otvaranja trećeg Microsoftovog inovacijskog centra u Osijeku za daljnji razvoj softverske ekonomije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Naradio se Ballmer danas

New Report

Close