Baldasar: I drugi mediji trebali bi se ugledati na Poslovni dnevnik, Večernji list i Styriju

Autor: Slavica Vuković , 04. svibanj 2015. u 16:28
Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Poslovni uzlet grada Splita, projekt kojega organizira Poslovni dnevnik u suradnji s Gradom Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom, održat će se 15.5.2015. u Domu HV-a u Lori.

Poslovni uzlet grada Splita, projekt kojega organizira Poslovni dnevnik u suradnji s Gradom Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom, održat će se 15.5.2015. u Domu HV-a u Lori. Riječ je o besplatnoj edukaciji namijenjenoj prije svega srednjim i malim poduzetnicima, obrtnicima i vlasnicima OPG-ova, kao i ostalim zainteresiranima za stjecanje novih poslovnih znanja.

'Zahvalio bih Poslovnom dnevniku koji nam ovim projektom pomaže u nastojanju pokretanja gospodarstva, kao i Večernjem listu i Styriji. Pozivam i ostale medije da nešto slično organiziraju', rekao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na predstavljanju projekta.

'Mislim da Split nije izabran slučajno. U poslovnom i gospodarskom smislu malo smo se odmakli od dna i pokušavamo uhvatiti zrak. Kad gospodarstvo počne disati, svima će nam biti bolje', poručio je Baldasar.

Anđelko Katavić, pročelnik Službe za gospodarstvo Splitsko-dalmatisnke županije istaknuo je kako su mali i srednji poduzetnici imaju programe kojih se ne bi postidjeli ni svjetski gospodarstvenici te naglasio kako ih Županija prati povoljnim kreditima čije se kamatne stope kreću od 0,5 do 1,6 posto. Dodao je kako mediji imaju ključnu ulogu u stvaranju povoljne poduzetničke klime.

'U suradnji s Ministarstvom obrta i poduzetništva organiziratamo besplatne edukacije, a ovo je jedna od 23 koje planiramo ove godine. Kao medij pokušavamo promovirati poduzetnički duh, zajedno s državnim i loklanim te znanstvenim institucijama.. Na stranicama Poslovnog dnevnika i ostalim Styrijinim izdanjima širimo pozitivne poslovne priče u Hrvatskoj, a njih među malim i srednjim poduzetnicima, koji su kičma gospodarstva, zaista ima', rekao je Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika. Zainteresirani za besplatnu edukaciju trebaju se prijaviti. Formular je objavljen na web stranicama Poslovnog dnevnika i Grada Splita.

Komentirajte prvi

New Report

Close