Baker Tilly International ograđuje se od bivše članice

Autor: Suzana Varošanec , 16. listopad 2017. u 14:06
Foto: Thinkstock

Bivši Akrokorov revizor uoči objave revidiniranih godišnjih financijskih izvještaja PWC-a izišao iz globalne mreže.

Baker Tilly Hrvatska, revizorska tvrtka koja je posljednjih godina radila reviziju financijskih izvješća Agrokora, više nije dio Baker Tilly International jer je 1. listopada izišla iz ove globalne mreže. Objavljeno je to prošlog petka iz sjedišta krovne revizorske tvrtke u Velikoj Britaniji uz pojašnjenje da iako neke od tvrtki nose naziv Baker Tilly, vlasništvo im nije zajedničko, a one također nemaju isto vlasništvo kao Baker Tilly International. Ovom znakovitom izlasku prethodila je objava revidiranih konsolidiranih GFI Agrokora od strane PWC-a za 2016. i ranije čije je mišljenje za pojedine članice i za Agrokor Grupu dano s rezervom.

Također, visina sakrivenog gubitka u GFI Agrokor Grupe za većinu iz knjigovodstveno-revizorske struke bila je zapanjujuća. Stoga, iako se izričito ne navodi povezanost s recentnim događanjima, ona je očigledna i kroz poruku krovnog revizora kojom se naglašava da “Baker Tilly International niti bilo koja njegova tvrtka članica nema više nikakvih poslovnih odnosa s Baker Tilly Hrvatska, kao niti s njihovim partnerima, zaposlenicima ili povezanim tvrtkama”.

“Baker Tilly Hrvatska više nema ovlasti djelovati kao dio brenda Baker Tilly, te se ne smije predstavljati kao član globalne mreže ili kao da je na bilo koji drugi način povezana s Baker Tilly”, poručuje krovna revizorska kuća. Pojašnjavaju i da Baker Tilly International ne pruža usluge klijentima, već zapravo predstavlja globalnu mrežu tvrtki članica, koje kao odvojene i neovisne pravne osobe, usluge pružaju na regionalnoj i nacionalnoj razini. Nisu članovi međunarodnog partnerstva, ni pravni partneri jedne drugima, što znači da nijedna članica nije odgovorna za usluge ili aktivnosti druge članice. Donedavna direktorica Baker Tilly Hrvatska Bruna Discordia svojedobno je radila u Agrokoru, no nismo bili u mogućnosti dobiti njen komentar. 

Komentirajte prvi

New Report

Close