Bajrović isključen iz splitskog SDP-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. prosinac 2012. u 08:54
Vinko Bajrovic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prekršio statut stranke tako što je nedavno javno podupirao splitsku dogradonačelnicu Anđelku Visković, bivšu članicu HGS-a Željka Keruma,

Dugogodišnji član splitskog SDP-a Vinko Bajrović Capo na jučerašnjoj je sjednici Gradskog odbora te stranke isključen zbog povrede stranačkog statuta stranke, neslužbeno se doznaje od visokog izvora u SDP-u.

Razlog zbog kojega je Vinko Bajrović Capo gotovo gotovo jednoglasno isključen s jednim glasom protiv i jednim suzdržanim je taj što je prekršio statut stranke tako što je nedavno javno podupirao splitsku dogradonačelnicu Anđelku Visković, bivšu članicu HGS-a Željka Keruma, koja se ima namjeru kandidirati za gradonačelnicu Splita na predstojećim lokalnim izborima.

Tom je prilikom Bajrović u medijima izjavio da bi Visković bila bolji kandidat od SDP-ovog Ive Baldasara, kojem je zamerio i da je za vrijeme Domovinskog rata bio u Italiji.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog odbora SDP-a nije bilo drugih, blažih prijedloga poput izricanja opomene, nego je većina bila za isključenje iz stranke s obzirom da su članovi SDP-a smatrali da je to teško kršenje njihova stranačkog statuta, doznaje se od izvora u SDP-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close