‘Bahato je od Bandića predložiti kupnju novih stanova, a ne zna što učiniti sa 600 praznih’

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2013. u 11:16
Milan Bandić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

‘Bandić zna da ima na raspolaganju nekoliko stotina praznih stanova’.

Klub gradskih zastupnika SDP-a reagirao je na jučerašnji istup Milana Bandića.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Potrebna je velika razina bahatosti, neodgovornosti i osobnog interesa da netko predloži kupnju novih stanova u trenutku kada ne zna što učiniti sa 600 i više praznih gradskih stanova i poslovnih prostora.

Upravo je tu razinu bahatosti, neodgovornosti i osobnog interesa pokazao aktualni gradonačelnik Milan Bandić predlažući kupnju stanova iako sasvim dobro zna da Grad Zagreb ima na raspolaganju nekoliko stotina  praznih stanova, od kojih je čak 50 u prizemlju koji se sigurno mogu adekvatno prilagoditi potrebama osoba s invaliditetom,  u čije ime ih, navodno, želi kupiti.

Posebno neukusnim ovaj pokušaj pretakanja gradskog novca u ruke javnosti nepoznatog poduzetnika, koji očajnički traži kupca za svoje neprodane stanove, čini izlika. Da je Milanu Bandiću stalo do osoba s invaliditetom sve ih je već mogao zbrinuti u postojećim stanovima, a zašto to nije učinio pitanje je za njegovu savjest. Samo nervoza ili potreba za vraćanjem dugova mogu objasniti i pokušaj Gradonačelnika  da nakon 12 godina upravljanja Zagrebom, na kraju mandata podmeće prijedlog o kupnji stanova pored toliko neprodanih i praznih.

Iz gradonačelnika Bandića očigledno progovara nervoza i strah od skorih izbora jer je inače teško objasniti kako je zaboravio da ovlast predlaganja proračuna ima isključivo Gradonačelnik, a preduvjet novog prireza je konsolidacija proračuna.
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kada nisu njegove pare, lako je biti Rockefeler.

New Report

Close