Bago se ograđuje od Babićevih izjava o Kovačevu

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2013. u 15:01
Darinko Bago i Ante Babić (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)

Predsjedništva HIZ-a (Hrvatski izvoznici) poslalo je priopćenje medijima vezano uz stav udruge Hrvatski izvoznici o radu Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

Predsjedništva HIZ-a (Hrvatski izvoznici) poslalo je priopćenje medijima vezano uz stav udruge Hrvatski izvoznici o radu Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

HIZ je reagirao na izjavu Ante Babića u Večernjem listu od 22. siječnja 2013., izrečene u članku novinarke Ljubice Gatarić „Traži se novi šef HBOR-a“.

Večernji list napisao je u spornom tekstu kako je Ante Babić, dopredsjednik udruge Hrvatskih izvoznika, bio jedini od niza sugovornika koje su kontaktirali, a koji je otvoreno prokomentirao moguću smjenu Antona Kovačeva s mjesta predsjednika hrvatske razvojne banke. "Za predsjednika Uprave Kovačeva moglo bi se reći da i jest i nije ograničavajuć faktor za izvoznike. Ako bi njegov odlazak donio bolji rad, više novca i poboljšane izvozne programe, tada bih je podržao. No, ako je to samo smjena radi smjene, tada ne treba stvarati problem tamo gdje ga nema. HBOR je stabilna institucija i ne bi bilo dobro da počnu obračuni i međusobna podmetanja. Dovede li se u banku neki 'padobranac' koji nema pojma o poslu, trebat će mu godinu dana da se uhoda, a to bi bilo loše", kazao je Babić za Večernji list.

Uudruga Hrvatski izvoznici priopćuje da je navedena izjava osobni stav Ante Babića i ne izražava stajalište Predsjednika ni Predsjedništva udruge Hrvatski izvoznici.

"Hrvatski izvoznici su stručna udruga koja o radu institucija prosuđuje na osnovu struke te kao takva se ne upušta u komentiranje kadrovskih promjena svojih članova ni državnih dužnosnika, niti je bila takva praksa do sada od osnivanja udruge. Hrvatska banka za obnovu i razvitak partner je i član Hrvatskih izvoznika od osnutka udruge. Stav je Hrvatskih izvoznika da smo, kao udruga, jako zadovoljni radom HBOR-a, posebice stručnošću i odgovornošću kako njezine Uprave na čelu s predsjednikom Uprave g. Antonom Kovačevim tako i radom izvršnih direktora HBOR-a. 

Priopćenje potpisuje Darinko Bago, predsjednik HIZ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close