Badel lišen tužbi, u Karlovcu čeka vjerovnike

Autor: Suzana Varošanec , 21. rujan 2017. u 14:42
Ivo Markotić, predsjednik Uprave Badel 1862/B. Filić/PIXSELL

Ususret sutrašnjem sklapanju predstečajne nagodbe u zagrebačkoj tvrtki.

Uoči sutrašnjeg ročišta za sklapanje predstečajne nagodbe Badela 1862 i vjerovnika, ali na Trgovačkom sudu u Zagrebu – Stalna služba u Karlovcu, postupak je relaksiran u smislu pripreme terena za uspješni završetak i sklapanje nagodbe, sukladno na Fini izglasanom izmijenjenom planu restrukturiranja kojim se predviđa i preuzimanje od strane đakovačkog Meteora.

U završnici predstečaja započetog još 2013., naime, postupak je lišen mogućnosti da se na duže blokira što je prijetilo zbog upravnog spora pokrenutog od strane nezadovoljnog malog vjerovnika, tvrtke Dabić. Potvrđuje se to u jučerašnjoj objavi na Zagrebačkoj burzi gdje se iznosi da je tvrtka Dabić, iza koje se nagađa da stoji Anto Perković, svoje tužbe povukao.

Posrijedi su dva podneska Upravnom sudu u Zagrebu kojima vjerovnik Dabić povlači tužbe protiv dva rješenja Ministarstva financija, Samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak kojima su odbijene njegove žalbe protiv Finina rješenja o utvrđivanju tražbina te rješenja o prihvaćanju plana financijskog restrukturiranja, navode iz Badela.

Na kraju drugog kvartala Grupa Badel 1862 ostvarila je na razini operativnog poslovanja pozitivan rezultat od 7 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close