Badel isplatio predstečajnu, dionica pala 19,57 posto

Koristili su i kredit/Goran Stanzl/PIXSELL Koristili su i kredit/Goran Stanzl/PIXSELL

Jučerašnjom isplatom preostalih 127,8 mil. kuna kompanija namirila sve vjerovnike.

Badel 1862 prije roka je podmirio sve obveze prema vjerovnicima svih skupina po sklopljenoj predstečajnoj nagodbi koja je odobrena prošlogodišnjim pravomoćnim rješenjem, obavijestili su iz kompanije u četvrtak putem Zagrebačke burze.

Ključna za to bila je isplata od 27. prosinca, kad su namirili preostale obveze u iznosu od 127,8 mil. kn. Badel je za to koristio četiri izvora financiranja. Uz novac od dokapitalizacije strateškog partnera - đakovačkog Meteora i prodaje dijela neoperativne imovine sukladno nagodbi, kao dodatne izvore navode vlastita sredstva iz tekuće likvidnosti i profitabilnog poslovanja te dugoročni kredit.

O kolikom je kreditnom zaduženju riječ, tvrtka nije specificirala - tek je poručila da će u daljnjem poslovanju nastaviti provoditi operativno restrukturiranje u cilju osiguranja dugoročne održivosti poslovanja, no čini se da je to kredit od 6,2 milijuna eura (u kunskoj protuvrijednosti) koji je uzet u svrhu refinanciranja obveza. Prije završne runde namirenja podmirili su cjelokupne obveze prema PSN vjerovnicima do iznosa od 20.000 kuna te ostalim vjerovnicima tri kvartalne rate.

"Tako je u rokovima iz nagodbe otplaćeno ukupno oko 21 mil. kuna obveza te su ukupne obveze društva iz PSN prema vjerovnicima svih skupina, s prvobitnih 148,9 mil. kn još u listopadu smanjene na 127,8 mil. kn", navodi se u priopćenju. U prvih devet mjeseci dobit je iznosila oko 42 mil. kn, tj. za 24 mil. kn više nego u istom razdoblju lani. Zadnja cijena dionice je 11,10 kn, s padom od 19,57 posto. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve