Badel daje papire na sud, Dabić bez plana

Autor: Suzana Varošanec , 19. srpanj 2017. u 22:00
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ključno predstečajno rješenje Fine postalo izvršno, jedini podnositelj žalbe na godišnjem odmoru.

Uoči sutrašnje glavne skupštine dioničara Badela 1862 sazvane za poslovanje u 2016., kao i radi predloženih odluka koje za cilj imaju omogućiti restrukturiranje dugova vlasničkom transformacijom prema na Fini izglasanog plana financijskog restrukturiranja, kao dodatni poticaj dioničarima stižu odluke po kojima je navedeno ključno predstečajno rješenje Fine postalo izvršno. Ishod žalbenih postupaka usmjerenih protiv Fininog rješenja o prihvaćanju plana restrukturiranja za Badel odražavaju odluke vjerovnika Sladorane i Posilović zaštite koji su povukli žalbe, i stoga su ti postupci i obustavljeni rješenjem Ministarstva financija .

U jedinom aktivnom žalbenom predmetu odbijena je žalba malog vjerovnika tvrtke Dabić o čemu je Uprava Badela također izvijestila preko Zagrebačke burze. Kako je donošenjem drugostupanjskih odluka rješenje Fine postalo izvršno, što iz Badela ističu, u okviru zakonskih rokova najavljuju da će podnijeti prijedlog za sklapanje predstečajne nagodbe. Badelova poruka investicijskoj zajednici da se može nastaviti daljnji tijek ovog postupka nagrađena je s blagim rastom vrijednosti dionice, s time da se otvara pitanje kad se može očekivati sudsko ročište što je ključno za sklapanje nagodbe.

U postupku vođenom prema starom zakonu te s trogodišnjim prekidom zbog poreznog nadzora, odnosno nakon što su u njegovom nastavku plan podržali vjerovnici koji raspolažu s oko 81% ukupnog iznosa tražbina jedini rizik u vidu novog usporavanja procedura proizlazi iz mogućnosti pokretanja upravnog spora od strane vjerovnika tvrtke Dabić. Njezin prokurist Branko Dabić, ujedno kaže i vlasnik, na naš upit oko svojih planova nije bio previše rječit. Vijest ga je, kaže, zatekla na godišnjem odmoru, a najavljuje da će odluku donijeti u kolovozu.  

Komentirajte prvi

New Report

Close