Badel 1862 napokon riješio sporove s Perkovićem i Bobitom

Autor: Božica Babić , 17. ožujak 2015. u 22:00
Anto Perković/Nel Pavletić/PIXSELL

Konačno su riješeni statusni i ostali sporovi koji se vode s Antom Perkovićem te njegovim sinom Ivanom Perkovićem, navodi Uprava Badela.

Badel 1862 okrenuo je novi list u potrazi za budućim vlasnikom: u utorak je na internetskim stranicama tvrtke i Zagrebačke burze objavljen javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju društva u okviru predstečajne nagodbe.

Uprava Badela, koju vodi Ivo Markotić, uz javni poziv potencijalnim strateškim partnerima i investicijskim ulagateljima objavila je i dokument u kojem tvrdi kako su "u mirnim postupcima postignute nagodbe u financijski i statusno ključnim sporovima društva, i to s Antom Perkovićem, dioničarom i bivšim predsjednikom Uprave te društvom Bobita Co d.o.o. iz Čitluka, BiH." Postignutim nagodbama, navode nadalje iz Badela u svom očitovanju, "konačno i u cijelosti se rješavaju svi statusni i ostali sporovi koji se vode između društva Badel 1862 i Ante Perkovića te njegova sina Ivana Perkovića, čime je dodatno pojačana pravna sigurnost u postojeću vlasničku strukturu društva Badel 1862".

 

55posto

porasla je dionica Badela 1862 nakon objave nagodbe i javnog poziva

Republika Hrvatska, ističu, ostaje većinski dioničar s paketom u kojemu se nalazi 2.123.568 dionica, što predstavlja 67,68 posto temeljnog kapitala društva Badel 1862. Nagodbom u mirnom postupku, stoji također u dokumentu, riješeno je i pitanje dugogodišnjeg spora s društvom Bobita Co d.o.o., kao i sporne tražbine u iznosu od 229 milijuna kuna prijavljene u postupku predstečajne nagodbe koja se provodi nad društvom Badel 1862. Osim ta dva spora, koja su stiskala Badel u nastojanju da konačno pronađe strateškog partnera koji kompaniji može zajamčiti dugoročni održiv razvoj, Uprava je paralelno riješila i problem s Poljoprivrednom zadrugom i vinarijom Dingač s Pelješca, s kojom je Badel surađivao od 1989. do 2010. godine, kad se tadašnje vodstvo zadruge odlučilo za samostalan tržišni nastup.

Sada su sporazumno riješeni svi međusobni sporni odnosi i postignut je dogovor oko povlačenja spornog potraživanja PZ-a Dingač u iznosu od 68 milijuna kuna, prijavljenog u postupku predstečajne nagodbe nad Badelom. Uz ovakav rasplet, vjeruju u Upravi, stvorene su pretpostavke za novu dugoročnu suradnju između zadrugara i proizvođača vina s Pelješca i društva Badel 1862. Mirnim rješavanjem sva tri prijepora, s Perkovićem, Bobitom i pelješkom zadrugom Dingač, eliminirani su pravni rizici i otvoren je prostor za uspješnu provedbu kako predstečajne nagodbe tako i osiguranja financijskog izvora iz kojega će biti uspješno realizirana dokapitalizacija Badela.

Svim zainteresiranim investitorima ostavljen je rok do 18. svibnja 2015. za dostavu konkretnih ponuda. Tko odluči ući u utakmicu za preuzimanje tvrtke koja je tržišni lider u jakim alkoholnim pićima i druga u proizvodnji vina, bit će mu omogućen postupak dubinskog snimanja, i to između 23. ožujka i 17. travnja, najavljuje Uprava. Cijena dionice Badela jučer je nakon objave nagodbe i javnog poziva skočila 55,3 posto. 

Lanjski neuspjeh

Perković im pokvario računicu 
Od svibnja do rujna 2014. proveden je javni poziv za dokapitalizaciju Badela uz očekivanje da kupac investira 20 milijuna eura, što bi mu dalo većinsko vlasništvo. Iako je pristiglo sedam ponuda, među kojima i neke od vrlo ozbiljnih multinacionalnih kompanija iz industrije pića, sve je okončano neuspjehom zbog medijskih istupa Ante Perkovića u kojima je tvrdio kako većinski udjel u Badelu nema država, već on i njegovi partneri.  

Komentari (3)
Pogledajte sve

Temeljni kapital 226 mil kn Dokapitalizacija države cca 230 mil kn
sve to popapali,plus gubitak iznad temeljnog kapitala od 55 mil kn Dakle,gubici preko 500 mi kn.Nije li to već preko 100 mil.EUR.

@ lopina ,

pa šta je to za nas 100 miliona Eura , kada se male ruke slože , sve se može , i mrtvi konj oživi?

Bojim se da su se Vuci koji su očerupali Badel dogovorili i da zajedničkim snagama nastoje uloviti Ovcu kojoj bi uvalili očerupani Badel , a da ne vrate opljačkano ?

Gubici nisu 220 mil kn,nego više.
Temeljni kapital 226 mil kn
Dokapitalizacija države cca 230 mil kn
sve to popapali,plus gubitak iznad temeljnog kapitala od 55 mil kn
dok se provede ova nova dokapitalizacija do 1.7.dodatnih 30 mil kn gubitka
Dakle,gubici preko 500 mi kn.
Ovih dogovorenih sa Pelješcom i Čitlukom je netko platio,i300 mil kn
Nije li to već preko 100 mil.EUR.

BADEL 1862

Nema BD62 spasa dok se ne izvrši deratizacija i polove štakorčine koje su ga dovele u takvo stanje .
Naravno i Perković mora odgovarati za uništenje takve tvrtke !
Uništiti takvu tvrtku koja je imala prvoklasne proizvode : vina , vinjake , mirogojček , vlahov , likere , sokove, naru , inku ,pepsi , vodu , kapljicu …..i da nitko za to ne završi barem u Remetincu ?
Samo treba sljediti trag novca !
Nesrazmjer između imovine i zarada lopina sadašnjih i bivših !
Pa te lopine bi uništile tvrtku i da dilaju drogu !

Pij malo , pij dobro !

Živjeli !

Da potsjetim :
Cezar
Šljivovica
Vigor
Patria
Johnni Walker
Glembaj
Stock
Zrinski
Viarije Dingač
Daruvar
Križevci
Svirće
Smokvica
Vrbička Žlahtina…
Kalničke vode
Nara
Pepsi
Inka…

Napravili dug veči od vrijednosti imovine ?

I niko još nije završio u Remetincu ?

220.000.000,00 !

Kako je moguće uništiti takvu tvrtku ?

Perković uživa na Murteru uzgajajući masline a
Zvjezdana je postala zvjezda u Ministarstvu .

Gospoda su nagrađena ko da su napravili dobit 220 miliona !

*

Bojim se da su se Vuci koji su očerupali Badel dogovorili i da zajedničkim snagama nastoje uloviti Ovcu kojoj bi uvalili očerupani Badel , a da ne vrate opljačkano ?

New Report

Close